menú
Àrea personal

×Àrea personal

Número de col·legiat/ada o usuari ICAB / DNI / Email
×
Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
cercador de professionals

Organigrama RJC

Revista Jurídica de Catalunya

Organigrama Revista Jurídica de Catalunya (RJC)

Director:

· Eugeni Gay Montalvo

Director executiu:

· Daniel Vázquez Albert

Consell de Redacció:

· Elena LAUROBA LACASA

És doctora per la Universitat de Barcelona (1996) i professora titular de Dret civil de la mateixa Universitat de Barcelona (2001- ...). Va realitzar una estada postdoctoral a la Universitat Panthéon-Assas, (Paris II) i ha fet estades de recerca a les Universitats d’Edimburg, Cambridge, ULB i Paris II. Imparteix docència al Master de Droit Notarial de l’Université Paris-Sud, a l’Université d’été de la Fondation du Droit continental i al Master de Derecho Privado Patrimonial de la Universitat de Salamanca

· Eudald VENDRELL FERRER  (Barcelona, 1948)

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1970). Diplomat en Dret Comparat, per l’Institut de Dret Comparat de la Universitat d’Estrasburg (1973). Professor Ajudant (1970-1986) i Professor  Associat (1986-2013) de Dret Civil  de la UB.
Professor de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Barcelona des de 1982.
Advocat en exercici al ICAB des de 1970. Vicedegà de l´ICAB de 2009 a 2013.
Autor de diverses publicacions i ponències sobre diferents temes de dret civil, dret constitucional, drets humans, dret de la informació, drets d’autor. Membre fundador de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.
Membre del plenari  de l’Observatori de Dret Civil català en els períodes 2000-2003 i 2005-2008.
Acadèmic electe de l´Academia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

· Enric FOSSAS ESPADALER (Vic, 1958)

Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona (1989). El 1992 accedí a la plaça de professor titular i el 2007 a la de catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director de l’Institut d’Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya i lletrat del Tribunal Constitucional durant set anys. Va ser president de l’Associació de Lletrats del Tribunal Constitucional. Va ser Conseller del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya. Col·laborador en diversos mitjans de comunicació (El País, La Vanguardia, El Periódico de Cataluña). Vice-president de La Asociación de Constitucionalistas de España (ACE).

· Fernando Pedro MÉNDEZ GONZÁLEZ

Licenciado en Derecho por la Universidad de Valencia (1979). Registrador de la Propiedad y Mercantil(1981). Profesor Asociado de Derecho Civil por la Universidad de Barcelona. Ha sido Decano Autonómico de los Registradores de la Propiedad y Mercantiles de Cataluña (1993-2001), Decano del Colegio de Registradores de la Propiedad y Mercantiles de España (2001-2006) y Presidente de la European Land Registry Asociation (ELRA. 2004-2006).  Es Secretario de la Fundación Coloquio Jurídico Europeo, Consultor del Banco Mundial para el Informe Doing Business y Vocal de Relaciones Internacionales del Colegio de Registradores de la Propiedad y Mercantiles de España. Ha escrito varias monografías y artículos sobre temas de su especialidad y ha asesorado en la implantación y reforma de los sistemas registrales e hipotecarios de diversos países.

· Fernando CERDÀ ALBERO

Catedràtic de Dret Mercantil (Universitat Pompeu Fabra – Barcelona). Advocat (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona). Soci de Cuatrecasas. Premi Extraordinari de Llicenciatura en Dret per la Universitat de València. Doctor en Dret per la Università degli Studi di Bologna, amb doble premi extraordinari de Doctorat (Premio Vittorio Emanuele II i Premio Leone Bolaffio). Becari del Real Colegio de España en Bolonya i de l’Alexander von Humboldt Stiftung (Max-Planck-Institut de Munic). Exerceix la direcció i defensa d’interessos en processos judicials mercantils, societaris i concursals, i presta assessorament jurídic especialitzat mitjançant la resolució de consultes i l’elaboració de dictàmens jurídics. Autor de nombrosos llibres i articles científics, publicats en Espanya, Itàlia i Alemanya, sobre múltiples matèries de Dret Mercantil, en les quals és també conferenciant habitual.

· Josep-D. GUÀRDIA CANELA

Llicenciat en Dret amb Excel·lent i Premi Extraordinari. Premi al millor expedient i d’incorporació al ICAB. Advocat en exercici des de 1966. Membre en dos períodes de la Junta de Govern de l’ICAB. Professor de Dret civil i de Dret Processal a les  Universitats de Barcelona i de Lleida. Membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular del Parlament de Catalunya. Director de la Assessoria Jurídica i Secretari del Consell d’Administració de TMB (metro i autobusos)
Membre de la Comissió de Control i del Consell d’ Administració de "Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona". I del C.A. de “CriteriaCaixa,S.A.” i de “VidaCaixa, S.A.” Membre de la Comissió de Codificació de Catalunya i de l’ Observatori de Dret privat.
Membre de número des de 1975 i President de l’ Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i Acadèmic honorari de diverses Acadèmies
Conseller de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya (2001-2002)
Creu de Sant Jordi (1998) de la Generalitat de Catalunya

· Josep Maria MOLTÓ DARNER

Doctor en Dret amb la qualificació d’excel·lent “cum laude”. Diplomat en Dret Comparat per la Facultat Internacional d’Estrasburg. Professor Titular de Dret administratiu de la Universitat de Barcelona. Professor de l’Escola de Pràctica Jurídica i del Màster de Dret administratiu de l’ICAB.
Experiència de  40 anys d’exercici de l’advocacia exclusivament en l’àmbit del dret administratiu, tant defensant a particulars com a l’Administració Pública.
Autor de llibres, articles i comentaris sobre diversos temes administratius, especialment sobre procés contenciós -administratiu, mines i funció pública.

· Joan PICÓ i JUNOY

Catedràtic de Dret Processal des de 2007 a la URV. Doctor en Dret per la UB (1996), amb Premi Extraordinari de Doctorat. Col·legiat a l’ICAB des de 1990. “Premio San Raimundo de Peñafort” (2003) i “Premio Doctor Couder y Moratilla” (1994) atorgats per la Real Academia Española de Legislación y Jurisprudencia, i “I Premio Antonio Maura” en Commemoració del IV Centenari de la Fundació del Ilustre Colegio de Abogados de Madrid. Codirector (junt al magistrat Pablo Izquierdo Blanco) dels 10 volums de “Práctica Procesal Civil” (Bosch, 2014), i codirector (junt amb el magistrat Xavier Abel Lluch) dels 6 volumns “Estudios de prueba judicial” (J.M. Bosch Editor, 2007 a 2012). President de la Asociación de Probática y Derecho Probatorio, i membre numerari de la International Association of Procedural Law

· Eduardo ROJO TORRECILLA

Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 16 de gener de 2008. Degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona (9 juny 1994 - 2 de març de 2000). Director del Departament de Dret Privat de la UdG durant el període juny 2004 - juny 2007. Coordinador dels estudis de la llicenciatura en Ciències del Treball (2002-2004). Des de novembre de 2012, director del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB. És autor i coautor de nombroses publicacions sobre polítiques laborals, d'ocupació i d'immigració. Pretén transmetre les seves reflexions jurídiques i socials a totes les persones interessades a través del seu blog i en general de les xarxes socials (twitter, facebook ...).

· Cristina VALLEJO ROS

Advocada des de 1998, es va llicenciar en Dret per la Universitat Abat Oliba, membre de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, ​​amb número 24.951. Diputada de la Junta de Govern ICAB des de juliol de 2017, responsable de Formació i CRAJ. Des de 2001, compagina l'exercici de la professió amb la formació. Impartint classes com a tutora d'un grup d'alumnes de Dret processal civil a l'Escola de Pràctica Jurídica de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona i Coordinadora de l'Àrea de Processal Civil de l'Escola de Pràctica Jurídica des 2014.

Des de 2012 també imparteix classes al Màster d'Accés a l'Advocacia a la Universitat de Barcelona, ​​en l'assignatura de Litigació Civil i Intensificació Civil i des 2019 és professora de l'Màster d'Accés de l'Advocacia de la UOC en l'assignatura de Processal Civil.

És sòcia directora del despatx VALLEJO, PEDROSA, GARCIA BELLO ADVOCATS S.L.P., des de juliol de 2015, en l'especialitat de civil, processal civil i mercantil.

Autora d'articles publicats per Vlex sobre assumptes d'actualitat, com la reforma de la Llei d'Arrendaments Urbans, la necessitat de complir amb l'Art. 520 LECrim en l'exhibició de l'atestat, llums i ombres de l'venciment anticipat, drets dels consumidors i segona oportunitat. Així com a autora d'articles en Brocá-Majada, pel que fa a les costes judicials i autora d'articles en Aranzadi relatius a arrendaments urbans. Finalment, autora d'articles sobre drets dels consumidors al Bloc de dret dels consumidors de l'CGAE i a la Revista de Consumidors i Usuaris de les editorials Sepín i Vlex.

· Georges-Albert DAL (Bèlgica)

És membre del Col·legi d'Advocats de Brussel·les des de l'any 1969, Georges-Albert Dal és Doctor en Dret per la Universitat Lliure de Brussel·les i és especialitzat en Dret Canònic.

Professor emeritus per la Universitat Catòlica de Louvain i editor en cap del Journal de Tribunaux. Ex-president de la secció de Francès parlat del Col·legi d'Advocats de Brussel·les, ex-president del Consell de la CCBE i expresident of the Federació de Col·legis d'Europea. Ha escrit també moltes contribucions sobre dret mercantil, bancari, financer i mediació.

Soci majoritari en Dal i Veldekens i actua regularment com a àrbitre de la Cort Internacional d'Arbitratge de la ICC a París i CEPANI a Brussel·les.

· Antonio GARCÍA PADILLA (Estats Units, Puerto Rico)

Catedràtic de la Facultat de Dret de la Universitat de Puerto Rico a la qual està vinculat des del 1985. És especialista en dret processal civil, dret constitucional i dret mercantil.

Va ser President de la Universitat de Puerto Rico, president de la Junta de Directors de la Fundació Luis Muñoz Marín de Puerto Rico. Va servir, a més, com Comissionat de la Middle States Commission on Higher Education i Membre del Consell de l'American Law Institute.

García Padilla és membre de la junta de directors de diverses entitats relacionades a l'educació, a l'educació legal, a la recerca, a les arts, i al desenvolupament del país, entre aquestes: el Fideïcomís de Ciència, Tecnologia i Recerca; la Corporació de Serveis Mèdics Universitaris; i el Centre de Càncer de la Universitat de Puerto Rico. També presideix l'Associació d'Universitats del Carib i l'Acadèmia Porto-riquenya de Jurisprudència i Legislació.

És membre del Consell Internacional d'Universia; del Comitè de Desenvolupament Econòmic de l'American Association of State Colleges and Universities (AASCU); i de la Commission on Advancement of Racial and Ethnic Equity de l'American Council on Education. Va presidir el Advisory Committee on Rules del Tribunal Federal d'Apel·lacions per al Primer Circuit.

· Eduardo OTEIZA (Argentina)

És professor titular a la Universitat de la Plata (2000) i director de la Cursa d'Especialització en Dret Processal aprofundit de la Universitat Notarial Argentina (2004). President de l'Institut Iberoamericà de Dret Processal, Vicepresident de l'Associació Internacional de Dret Processal i Expresident de l'Associació Argentina de Dret Processal (2011-2013).

Codirector de la col·lecció Procés i Dret de l'editora Marcial Pons i del Comitè de Redacció de la International Journal of Procedural Law.

L'Institut Universitari Europeu el va designar investigador Jean Monnet Fellow (1987-1988) i va ser becari del CONICET (1987), de l'Acadèmica de Dret Europeu (1991) i de la Universitat de Bolonya (1993).

· Marco CIAN (Itàlia)

Professor titular de Dret Mercantil de la Universitat de Pàdua (Itàlia) .És advocat des de 1999. Membre del comitè de direcció de diaris italians "Li Nuove Leggi Civili Commentate" (CEDAM) i "Studium Iuris" (CEDAM) .Miembro del consell editorial dels diaris: "Banca, borsa, titoli vaig donar crèdit", "Giurisprudenza commerciale" (Giuffrè) i "Rivista di diritto societari" (Giappichelli)

És autor de quatre llibres i molts altres escrits sobre el dret mercantil.

Professor de dret corporatiu i mercantil a la facultat de dret de la Universitat d'Innsbruck (Àustria). Professor de l'Escola Trivéneta per notaris.

Contacte

Comparteix

TU POTS CONTROLAR L'ÚS DE LES COOKIES.

A l’ICAB utilitzem cookies a la nostra pàgina. Algunes són estrictament necessàries per al funcionament de la pàgina, i d'altres són opcionals i s'utilitzen per:

  • Mesurar com s'utilitza la pàgina web.
  • Habilitar la personalització de la pàgina web.
  • Per a funcions de publicitat, màrqueting i xarxes socials.

En fer clic a 'Acceptar totes', acceptes la instal·lació de totes les cookies. Si prefereixes configurar-les tu mateix/a o rebutjar-les, fes clic a 'Configuració de cookies'.

Per obtenir més informació, visita la nostra política de cookies.

×