Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Comunicació del tipus de retenció a compte IRPF

En data 5 de juliol de 2014, ha entrat en vigor el Reial Decret Llei 8/2014, de 4 de juliol de 2014, que modifica, en part, la Llei 35/2006 de l’IRPF. En concret, modifica les retencions i ingressos a compte per l’any 2014, a practicar respecte les activitats professionals.

Per tant, en l’actualitat, les retencions o ingressos a compte a practicar per les activitats professionals, són les següents:
1er. Retenció del tipus d’IRPF del 21%, règim general establert.
2on. Retenció del tipus reduït d’IRPF del 9%, en l’any d’alta d’inici de les activitats, i en els dos següents sempre que no s’hagi exercit cap activitat en l’any anterior.
3er. Retenció del tipus reduït d’IRPF del 15 %, quan:
a)    En l’exercici anterior els rendiments íntegres derivats de l’activitat professional obtinguts pel contribuent siguin inferiors a 15.000 €, sempre que, a més
b)    Aquests rendiments representin el 75 % de la suma dels seus rendiments íntegres d’activitats econòmiques i del treball.

Per a l'aplicació del tipus de retenció reduït del 15 %, els contribuents hauran de comunicar al pagador dels rendiments la concurrència d'aquesta circumstància, quedant obligat el pagador a conservar la comunicació degudament signada

Si has de percebre alguna quantitat per part de l’ICAB per raó de la teva activitat professional, i et trobes en el supòsits 2on. o 3er. anteriors, pots omplir el document adjunt –imprès de retencions IRPF-, i documentació complementària si s’escau.

El que t’informem als efectes oportuns a Barcelona, el 15 de juliol de 2014.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Servei d'Atenció Col·legial (SAC)
    Mallorca, 283 - Planta 0
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    De dilluns a divendres, de 9 a 15 h. T. 93 601 12 12 - EXT. 5324 F. 93 487 65 03 E. sac@icab.cat