Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Badalona

L’ICAB i l’Ajuntament de Badalona crearan un punt d’Orientació Jurídica a la ciutadania en matèria de clàusules abusives

 • Tornar
 • Imprimir
 • Enviar a un amic
 • Incrementar text
 • Disminuir text
L’ICAB i l’Ajuntament de Badalona crearan un punt d’Orientació Jurídica a la ciutadania en matèria de clàusules abusives El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, han signat un conveni de col·laboració arran del qual es crearà a Badalona un punt d’Orientació Jurídica en matèria de clàusules abusives dirigit als habitants d’aquest municipi.

L’objectiu d’aquest servei és donar un primer consell orientador, gratuït i no directiu, relatiu als aspectes jurídics que puguin derivar-se de l’existència de clàusules abusives, i en especial de clàusules sòl, en els contractes de préstecs hipotecaris, així com informar dels tràmits previs de solució negociada per tal d’evitar el conflicte processal o analitzar la viabilitat de la pretensió.

Està previst que el punt d’informació es posi en marxa a les instal·lacions de l’Ajuntament de Badalona aquest mes de març i estarà obert fins al proper 15 de juliol.

L’assessorament el prestaran lletrats del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb acreditada experiència en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta i especialment en dret civil i hipotecari. Els advocats que prestin aquest servei també proporcionaran informació respecte del dret a l’assistència jurídica, d’acord amb el que estableix de la Llei 1/1996, d’assistència jurídica gratuïta i el Decret 252/1996, de 5 de juliol.

Amb la posada en marxa d’aquest Punt d’Orientació Jurídica, tant l’ICAB com l’Ajuntament de Badalona volen donar resposta a l’augment de les peticions dels ciutadans i ciutadanes de Badalona d’orientació jurídica en relació a la possible existència de les clàusules abusives als seus contractes de préstec hipotecari, inquietud motivada arran del Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl, que preveu un mecanisme de resolució extrajudicial mitjançant petició del deutor a l’entitat financera de la devolució de les quanties abonades en aplicació de la clàusula declarada nul·la.  

Contactes

  • Delegacions ICAB 
  Delegació de Badalona
  Prim, 40 Edifici Jutjats
  08911 Badalona , Barcelona - España

  HORARI: De Dilluns a Divendres, de 9 a 14h T. 93 389 12 04 F. 93 464 05 40 E. badalona@icab.cat