Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Notícies

 • Resultats 226 a 250 de 684
  • 13/10/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Peticions d'advocat d'ofici per sol·licitud de protecció internacional Peticions d'advocat d'ofici per sol·licitud de protecció internacional

  Sent possible que en breu es produeixi un increment de les sol·licituds d’advocat/-da d’ofici per petició de protecció internacional, us adjuntem documents que us poden ser d’utilitat.


  • 03/10/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  El Torn d'Ofici, mes a mes: Dades del Torn d’Ofici durant el 2014

  Us presentem les dades estadístiques del Servei de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut corresponents al mes de juliol de 2014 i l’evolució mensual d’aquestes dades bàsiques del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut durant l’any.


  • 01/10/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (01/10/2014) Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (01/10/2014)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 35% de les actuacions professionals justificades durant el mes de Juliol de 2014 i 100% de les actuacions professionals justificades durant el mes d’Agost de 2014.


  • 10/09/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  L’ICAB obre un torn d’ofici específic en matèria hipotecària per defensar amb més garanties els ciutadans L’ICAB obre un torn d’ofici específic en matèria hipotecària per defensar amb més garanties els ciutadans

  Els advocats de l’ICAB que es vulguin inscriure per poder atendre aquests procediments hauran de formar part de l’àrea general de Dret Civil. També es demanarà als lletrats haver cursat prèviament a l’adscripció a aquest servei específic un curs de formació especialitzat en matèria hipotecària.


  • 05/09/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Publicades al Butlletí Oficial de les Corts Generals les esmenes dels grups parlamentaris al Projecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta Publicades al Butlletí Oficial de les Corts Generals les esmenes dels grups parlamentaris al Projecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta

  El 7 d’agost de 2014 han estat publicades al Butlletí Oficial de les Corts Generals les esmenes que els grups parlamentaris han formulat al Projecte de LLei d’Assistència Jurídica Gratuïta, que podeu consultar en el document adjunt.


  • 05/09/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  El Torn d'Ofici, mes a mes: Dades del Torn d’Ofici durant el 2014

  Us presentem les dades estadístiques del Servei de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut corresponents al mes de juny de 2014 i l’evolució mensual d’aquestes dades bàsiques del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut durant l’any.


  • 05/09/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Escurçar el termini en la posada a disposició dels detinguts, finalitat de la doble conducció Escurçar el termini en la posada a disposició dels detinguts, finalitat de la doble conducció

  Des del passat 2 de juliol, tal i com va informar la CRAJ a la web col·legial, està en funcionament la doble conducció al partit judicial de Barcelona, amb la finalitat d’escurçar el termini en la posada a disposició de l’autoritat judicial de les persones detingudes, no perllongant la situació de detenció més enllà del necessari, tal i com preveu l’ordenament jurídic.


  • 29/08/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (29/08/2014) Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (29/08/2014)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 47% de les actuacions professionals justificades durant el mes de juny de 2014 i 65% de les actuacions professionals justificades durant el mes de juliol de 2014.


  • 01/08/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Cartes de pagament a l'Àrea Personal Cartes de pagament a l'Àrea Personal

  Recorda que a l’Àrea Personal trobaràs tota la informació del Torn d’ Ofici, respecte a les dades personals del teu client, donant compliment a les previsions de la LOPD.


  • 01/08/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (1/08/2014) Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (1/08/2014)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 34% de les actuacions professionals justificades durant el mes de maig de 2014 i el 53% de les actuacions professionals justificades durant el mes de juny de 2014


  • 25/07/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  La Junta de l’ICAB s'ha concentrat a Madrid amb la resta de Juntes dels col·legis espanyols contra el projecte de Llei de Justícia gratuïta La Junta de l’ICAB s'ha concentrat a Madrid amb la resta de Juntes dels col·legis espanyols contra el projecte de Llei de Justícia gratuïta

  La jornada reivindicativa s'ha fet de forma unànime per part dels 83 col·legis d’Advocats amb motiu de la finalització del termini per presentar esmenes al projecte de llei, previst per al 24 de juliol.


  • 17/07/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  ICAB on line: Explora els avantatges! ICAB on line: Explora els avantatges!

  Pots procedir a la presentació dels justificants d’actuacions de Torn d’Ofici a través del sistema de justificació on line.


  • 17/07/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Nou vocal de la Comissió del Torn d'Ofici Nou vocal de la Comissió del Torn d'Ofici

  La junta de Govern de l’ ICAB ha acordat nomenar a la companya i lletrada Sra. Alba Tàsies Grañó, col. 34169, com a vocal de la Comissió del Torn d’Ofici.


  • 14/07/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  14 juliol 2014, celebrarem un altre any el Dia de la Justícia Gratuïta 14 juliol 2014, celebrarem un altre any el Dia de la Justícia Gratuïta

  En reivindicació del sistema de justícia gratuïta i de Torn d’Ofici, el proper 14 de juliol, i juntament amb la resta de col·legis d’advocats d’Espanya, tornarem a celebrar el dia de la Justícia Gratuïta en el 18è aniversari de la Llei 1/96, de 10 de gener, d’assistència jurídica gratuïta, respecte de la que hi ha un projecte de reforma en tramitació parlamentària.


  • 03/07/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Assistència al Detingut i l’aplicació de la Directiva 2012/13/UE Assistència al Detingut i l’aplicació de la Directiva 2012/13/UE

  El termini de transposició de la Directiva 2012/13/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 22 de maig de 2012, relativa al dret a la informació en els processos penals va finalitzar el 2 de juny de 2014, sense que la normativa processal penal hagi estat modificada per a la seva adaptació.


  • 02/07/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (2/07/2014) Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (2/07/2014)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 32% de les actuacions professionals justificades durant el mes d’abril de 2014 i el 66% de les actuacions professionals justificades durant el mes de maig de 2014


  • 01/07/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Nota sobre la concessió d’Assistència Jurídica Gratuïta en cas de víctimes de VIDO Nota sobre la concessió d’Assistència Jurídica Gratuïta en cas de víctimes de VIDO

  De conformitat amb la reforma de la Llei 1/96, de 10 de gener, d’Assistència Jurídica Gratuïta, operada per Reial Decret Llei 3/13, de 22 de febrer, les víctimes de VIDO, de terrorisme, de tràfic d’éssers humans, menors d’edat i persones amb discapacitat psíquica quan siguin víctimes de situacions d’abús o maltractament, i als seus hereus, tenen reconegut “ope legis” el dret a assistència jurídica gratuïta, amb independència dels recursos econòmics dels que disposin (art. 2.g de la Llei 1/96 d’Assistència Jurídica Gratuïta, segons reforma operada per Reial Decret Llei 3/13, de 22 de febrer).


  • 23/06/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Tramitació de Justícia Gratuïta per imputats a l’àmbit de Penal i fase administrativa d’estrangeria Tramitació de Justícia Gratuïta per imputats a l’àmbit de Penal i fase administrativa d’estrangeria

  Amb la finalitat de que l’ICAB pugui requerir als ciutadans/-nes per la tramitació de la Justícia Gratuïta, us recordem la conveniència de que la justificació de la primera declaració del ciutadà sigui omplerta amb les dades correctes de telèfon mòbil i adreça del ciutadà.


  • 23/06/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Justificació d’actuacions de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut Justificació d’actuacions de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut

  En relació a les actuacions realitzades pels advocats/-es a l’àmbit de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut us recordem l’importància de la justificació dintre del termini d’un mes des de la seva realització.


  • 20/06/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  El Torn d'Ofici, mes a mes: Dades del Torn d’Ofici durant el 2014

  Us presentem les dades estadístiques del Servei de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut corresponents al mes de maig de 2014 i l’evolució mensual d’aquestes dades bàsiques del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut durant l’any.


  • 19/06/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Justificació d’actuacions de Torn d’Ofici dins de termini Justificació d’actuacions de Torn d’Ofici dins de termini

  Tal i com indica l’article 25.2 del Decret 252/96 de la Generalitat de Catalunya, de 5 de juliol, us recordem que és important que les actuacions portades a terme en l’àmbit de justícia gratuïta siguin presentades a l’ICAB per a la seva justificació o siguin justificades directament mitjançant el sistema de la justificació 'on-line' en el termini d’un mes des de la seva realització.


  • 16/06/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  L’ICO mostra la seva satisfacció per la prestació del servei ‘pro bono’ a pacients amb malalties oncològiques sense recursos econòmics L’ICO mostra la seva satisfacció per la prestació del servei ‘pro bono’ a pacients amb malalties oncològiques sense recursos econòmics

  El servei que, des de l’any 2012, presta l’ ICAB a pacients amb malalties oncològiques sense recursos econòmics a través d’advocats voluntaris, que els presten assessorament en matèries de dret civil i laboral, ha rebut la felicitació dels responsables de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), que han volgut traslladar expressament la satisfacció que senten per la prestació d’aquest servei als advocats i advocades voluntaris que el fan possible.


  • 02/06/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Jueces para la Democracia considera que el projecte de Llei de Justícia Gratuïta és un retrocés per als ciutadans

  Jueces para la Democracia subscriu les idees de la campanya de l’ICAB ‘Ningú no farà més per tu’ en defensa dels advocats i advocades del Torn d’Ofici en un comunicat que ha emès en relació al projecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta.


  • 02/06/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a Assistència i Torn d’Ofici (02/06/2014) Pagament corresponent a Assistència i Torn d’Ofici (02/06/2014)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut corresponents al 30% de les actuacions professionals justificades durant el mes de març de 2014 i 68% de les actuacions professionals justificades durant el mes d’abril de 2014.


  • 30/05/2014 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Titulars ›
  El degà de l’ICAB es reuneix amb la Comissió de Justícia per denunciar els greuges als ciutadans que comporta l’avantprojecte de llei de justícia gratuïta El degà de l’ICAB es reuneix amb la Comissió de Justícia per denunciar els greuges als ciutadans que comporta l’avantprojecte de llei de justícia gratuïta

  El degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, i una de les diputades de la Junta de Govern responsable de la Comissió del Torn d’Ofici de l’ICAB, Mercè Claramunt, s’han reunit dimarts 27 de maig amb el president de la Comissió de Justícia, Alfredo Prada (PP) i amb el vicepresident segon d’aquesta Comissió, Antonio Camacho (PSOE), així com amb Emilio Olabarría, portaveu de la Comissió pel PNB i representants del grup d’UPyD.