Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Notícies

 • Resultats 151 a 175 de 684
  • 02/06/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i Torn d’Ofici (02/06/2016) Pagament corresponent a assistència i Torn d’Ofici (02/06/2016)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents a l’11% de les actuacions professionals justificades durant el mes de març de 2016 i 85% de les actuacions professionals justificades durant el mes d’abril de 2016.


  • 26/05/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Informació respecte de l'obtenció de còpies en assumptes de justícia gratuïta

  Us informem que, en relació a l’obtenció de fotocòpies de les actuacions judicials, el funcionament és:


  • 25/05/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  El Departament de Justícia sol·licita dels órgans judicials l’abonament de les costes directament als professionals quan aquests actuïn en defensa d’ofici El Departament de Justícia sol·licita dels órgans judicials l’abonament de les costes directament als professionals quan aquests actuïn en defensa d’ofici

  Amb la finalitat de poder aconseguir la màxima eficiència dels sistemes de reintegrament econòmic dels professionals d’ofici, previstos a la llei 1/96, d’Assistència Jurídica gratuïta, de 10 de gener, i de conformitat amb el que es va acordar en la reunió de la Comissió Mixta de seguiment de l’assistència jurídica gratuïta de 21 d’abril de 2016, entre el CICAC i el Departament de Justícia, la Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia ha tramès comunicació al Secretari de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sol·licitant que difongui entre els Lletrats de l’Administració de Justícia, amb la finalitat de poder donar compliment a les previsions de l’art. 36 de la Llei 1/96:


  • 20/05/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Reconeixement al Torn d'Ofici especialitzat en la defensa de les víctimes de violència de gènere Reconeixement al Torn d'Ofici especialitzat en la defensa de les víctimes de violència de gènere

  El 17 de maig de 2016, les institucions que formen part del 'Observatorio contra la Violencia Doméstica y de Género', amb seu al 'Consejo General del Poder Judicial', han acordat concedir el premi de reconeixement a la tasca més destacada per l’eradicació de la violència de gènere, en l’apartat institucional, al Torn d’Ofici d’Advocats de Violència de Gènere.


  • 19/05/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  La legitimació activa de les entitats bancàries en els procediments d'execució hipotecària sobre préstecs o crèdits titulitzats

  La titulització, entesa com l'agrupació d'una sèrie de drets de crèdit en una única cartera de manera que aquesta pugui ser traspassada a una entitat constituïda a aquest efecte (normalment en forma de societats i fons) i que tindrà per objecte la comercialització d'aquella cartera entre els inversors, és un instrument molt popular al món financer.


  • 13/05/2016 Titulars › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Comissió d'Honoraris
  FUNCIONS PÚBLIQUES | Col·legi de l'Advocacia de Barcelona - 1r Trimestre 2016 FUNCIONS PÚBLIQUES | Col·legi de l'Advocacia de Barcelona - 1r Trimestre 2016

  En l’exercici de la seva finalitat pública, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) actua per delegació de l’Administració, duent a terme funcions que defineixen la seva configuració com a Corporació de Dret Públic i, en aquest sentit, ha de garantir la regulació dels serveis de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut, el control del compliment de les normes deontològiques per part dels advocats i l’ordenament de l’activitat professional d’advocat.


  • 06/05/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Actuacions en matèria d'assistència al detingut Actuacions en matèria d'assistència al detingut

  Sent conscients de la dificultat que representa en els moments actuals la prestació del servei de guàrdia en assistència al detingut, us volem informar de les següents conclusions i mesures que la Junta de Govern està portant a terme.


  • 02/05/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (02/05/2016) Pagament corresponent a assistència i torn d’ofici (02/05/2016)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 89% de les actuacions professionals justificades durant el mes de març de 2016.


  • 01/04/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Més informació important sobre assistència al detingut Més informació important sobre assistència al detingut

  Amb motiu de les disfuncions que els advocats/des ens esteu fent arribar al Servei d’Assistència al Detingut, amb motiu de la comunicació immediata de la situació de la detenció, us informem:


  • 01/04/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i Torn d’Ofici (01/04/2016)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 100% de les actuacions professionals justificades durant el mes de febrer de 2016.


  • 21/03/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Comunicació important en relació a l'Assistència al Detingut Comunicació important en relació a l'Assistència al Detingut

  Us informem que, en reunió mantinguda amb els Mossos d’Esquadra, ens han informat que procediran a comunicar al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona de forma immediata totes les detencions que es duguin a terme seguint la nova redacció de l’article 520 de la Ll.E.Crim.


  • 17/03/2016 Secció de Dret Penal › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ)
  Assistència al detingut: accés a l'atestat Assistència al detingut: accés a l'atestat

  Us informem que des del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona estem treballant per aconseguir l’efectivitat del dret d’accés a l’atestat a comissaria de conformitat amb l’actual redactat dels articles 118, 520 i 527 de la LECrim tant per a persones detingudes com per aquelles que han estat citades a comissaria per declarar.


  • 07/03/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Comissió de Dones Advocades ›
  Èxit de participació al I Congrés de Violència Masclista del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona Èxit de participació al I Congrés de Violència Masclista del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

  Més de 200 persones han assistit al I Congres de Violència masclista que l’ICAB ha celebrat per analitzar i reflexionar sobre el tractament que reben les dones víctimes de violències masclistes.


  • 03/03/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  El 3 i 4 de març, l'ICAB celebrarà el seu I Congrés de Violència Masclista El 3 i 4 de març, l'ICAB celebrarà el seu I Congrés de Violència Masclista

  Sota el lema 'Una assignatura pendent. Reptes de futur', els propers 3 i 4 de març de 2016, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona celebrarà el I Congrés en matèria de Violència Masclista, organitzat conjuntament entre la Comissió del Torn d’Ofici, la Comissió de Dones Advocades i la Secció de Dret Penal.


  • 02/03/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a Assistència i Torn d’Ofici (02/03/2016) Pagament corresponent a Assistència i Torn d’Ofici (02/03/2016)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 12% de les actuacions professionals justificades durant el mes de desembre de 2015 i el 100% de les actuacions professionals justificades durant el mes de gener de 2016.


  • 04/02/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Resum de la reunió del JAC (Joves Advocats de Catalunya) a Barcelona el passat 23/01/2016 Resum de la reunió del JAC (Joves Advocats de Catalunya) a Barcelona el passat 23/01/2016

  Ens complau informar-vos que el passat 23 de gener de 2016 es van reunir al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona les executives membres dels Joves Advocats de Catalunya, l’Associació que aglutina pràcticament totes les agrupacions de joves advocats catalans.


  • 01/02/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Ajudes socials habitatge

  El DOGC de 14 de gener de 2016 publica la Resolució TES/7/2016, de 4 de gener, per la qual s'estableixen les condicions d'accés a les prestacions econòmiques d'especial urgència per afrontar situacions d'emergència en l'àmbit de l'habitatge, i el procediment per concedir-les.


  • 01/02/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Nous criteris de justificació d'actuacions

  Actualització dels criteris de justificació d'actuacions per adaptar-los a les previsions de l’Acord de col·laboració entre el Departament de Justícia i el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya per a l’establiment del marc d’actuació en matèria de prestació d’assistència jurídica gratuïta durant l’any 2016.


  • 01/02/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  El Torn d'Ofici, mes a mes: Dades del Torn d’Ofici durant el 2015 El Torn d'Ofici, mes a mes: Dades del Torn d’Ofici durant el 2015

  Us presentem les dades estadístiques actualitzades del Servei de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut i l’evolució mensual d’aquestes dades bàsiques del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut durant l’any 2015.


  • 18/01/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a assistència i Torn d’Ofici (18/01/2016) Pagament corresponent a assistència i Torn d’Ofici (18/01/2016)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut corresponents al 88% de les actuacions professionals justificades durant el mes de desembre de 2015.


  • 12/01/2016 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Comissió de Dones Advocades ›
  Reserva't els dies 3 i 4 de març de 2016 per participar en el I Congrés de violència masclista que organitza l'ICAB Reserva't els dies 3 i 4 de març de 2016 per participar en el I Congrés de violència masclista que organitza l'ICAB

  Els propers dies 3 i 4 de març de 2016, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona celebrarà el I Congrés en matèria de violència masclista, organitzat conjuntament entre la Comissió del Torn d’Ofici, la Comissió de Dones Advocades i la Secció de Dret Penal. Reserva’t la data per participar-hi!


  • 22/12/2015 Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ) › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut ›
  CRAJ i Torn d'Ofici: Assistència al Detingut

  La reforma dels articles 118 i 520 LECrim, operada per la Llei Orgànica 13/2015, de 5 d’octubre, de modificació de la Llei d’Enjudiciament Criminal per a l’enfortiment de les garanties processals i la regulació de les mesures d’investigació tecnològica, conseqüència de la necessària transposició de les Directives europees relatives al dret d’informació als processos penals i a l’assistència lletrada al detingut, i que va entrar en vigor l’1 de novembre de 2015, implica, entre d’altres:


  • 22/12/2015 Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ) › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut ›
  Conclusions de la Jornada sobre SATAF i Punts de Trobada

  Es va realitzar una jornada tècnica amb representants de l’advocacia, la Judicatura i del Departament de Justícia i del de Benestar Social, a més de tècnics d’aquests serveis. La finalitat era analitzar l’actual realitat de dits serveis i efectuar propostes de millora.


  • 21/12/2015 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  El Departament de Justícia i el CICAC signen per a 2016 el conveni que regula la retribució de les actuacions dels advocats en el marc del sistema de justícia gratuïta El Departament de Justícia i el CICAC signen per a 2016 el conveni que regula la retribució de les actuacions dels advocats en el marc del sistema de justícia gratuïta

  El conveni, que regula els mòduls de retribució per actuacions dels advocats i advocades en el marc del sistema de justícia gratuïta, preveu l’increment de les retribucions en un 1,25%, respecte dels mòduls anteriors del 2015, continuant la tendència iniciada aquest any.


  • 18/12/2015 Torn d'Ofici i Assistència al Detingut
  Pagament corresponent a Assistència i Torn d’Ofici (17/12/2015) Pagament corresponent a Assistència i Torn d’Ofici (17/12/2015)

  Us informem que s’ha procedit a efectuar l’ordre de pagament de les actuacions professionals del Torn d’Ofici i Assistència al detingut corresponents al 7% de les actuacions professionals justificades durant el mes d’octubre de 2015 i al 100% de les actuacions professionals justificades durant el mes de novembre de 2015.