Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

Ara, la guàrdia del Torn la decidim entre tots/es!

14/01/2019
Ara, la guàrdia del Torn la decidim entre tots/es! Participeu en l’enquesta sobre els horaris de guàrdia.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) posarà en marxa una enquesta entre els advocats i les advocades del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut/da amb l’objectiu de conèixer quin seria l’horari de guàrdia que considerarien més favorable per la feina a realitzar.

Com a conseqüència del canvi legislatiu realitzat ja a l’any 2015 de la Llei d’Enjudiciament Criminal i, en particular, del seu article 520, la Comissió del Torn ha rebut una gran quantitat de suggeriments i comentaris per part vostra sobre l’actual durada efectiva de la guàrdia, que en moltes ocasions s’allarga fins a tres dies.

Per indicació de la Diputada de la Junta de Govern de l’ICAB responsable del Torn d’Ofici, vam realitzar un estudi sobre totes les assistències comunicades al Torn d’Assistència al Detingut, comprovant que  a partir del canvi de guardia de les Comissaries de Mossos a las 22h s'incrementen les notificacions de las detencions, per la qual cosa fent una valoració estadística, concloem que amb un horari de guàrdia uniformitzat des de les 22h del dia previ al convocat fins a les 22h del dia convocat, la possibilitat que un/a detingut/da passi a disposició judicial amb posterioritat al dia següent de la guàrdia es reduiria de manera considerable (encara que no garanteix que en casos excepcionals pugui produir-se aquesta situació).

En aquest sentit, i com ja us vàrem informar en la reunió informativa celebrada el passat mes de maig de 2018, ens agradaria conèixer de primera mà la vostra opinió sobre una possible modificació de l’horari de les guàrdies.

Participar en l’enquesta és molt ràpid, només heu de fer clic sobre el següent enllaç, introduint el vostre e-mail de l’ICAB i la vostra contrasenya:

L’enquesta romandrà oberta fins al 10 de febrer de 2019 al web col·legial.

Us animem a participar-hi! Feu ús del vostre poder de decisió!

Contactes