Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

SOLIDARICAB: Projecte d’Artteràpia per nens i adolescents hospitalitzats amb càncer, amb malalties greus cròniques i pal·liatius (Hospital de Sant Pau)

18/07/2019
SOLIDARICAB: Projecte d’Artteràpia per nens i adolescents hospitalitzats amb càncer, amb malalties greus cròniques i pal·liatius (Hospital de Sant Pau) Aquest projecte està destinat a ser implementat al Servei de Pediatria i de pediatria oncològica del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSCP).

El desig de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és posar en marxa un projecte d'acompanyament a través de l'Artteràpia,  per als nens amb malalties greus cròniques, amb malalties onco-hematològiques i en estat pal·liatiu.

L'Artteràpia ofereix un acompanyament de forma càlida, propera i profunda i amb objectius terapèutics als nens i als adolescents malalts a través de la utilització dels diferents llenguatges artístics (arts plàstiques, escriptura / narració / contes, música, expressió corporal, dramatització amb titelles, etc.) per tal de millorar la seva qualitat de vida en els moments difícils de tractament i recuperació, a la vegada que potenciar un creixement personal, un autoconeixement i una millor gestió emocional, entre d'altres.

Paral·lelament a la intervenció d'Artteràpia es realitzaria un projecte d'investigació per estudiar amb evidència científica sobre els beneficis d'aquest tipus d'intervenció terapèutica.

La psicòloga Artterapeuta treballarà 3 tardes a la setmana de 16h a 20h. Per tant, podrà atendre aproximadament a 4 pacients cada tarda i un total de 12 pacients a la setmana. Un total aproximat de 48 sessions d'artteràpia al mes, en les que es poden atendre a diferents nens o als mateixos que segueixen ingressats des de fa temps a l'hospital, en funció de les necessitats d'aquests i de com el propi equip de suport emocional (psiconcòloga, metges, infermeres, etc.) valorin i creen adequat.

Contacte: Núria Mompín Bustos nmompin@gmail.com