Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

Comunicació important en relació a l'Assistència al Detingut

17/03/2016
Comunicació important en relació a l'Assistència al Detingut Us informem que, en reunió mantinguda amb els Mossos d’Esquadra, ens han informat que procediran a comunicar al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona de forma immediata totes les detencions que es duguin a terme seguint la nova redacció de l’article 520 de la Ll.E.Crim.

Per aquest motiu, i en compliment de la legalitat vigent, l'ICAB procedirà, també de forma immediata, a la comunicació de la detenció a l’advocat designat o, en els supòsits previstos legalment, a la designa immediata d’advocat de Torn d’Ofici que estigui en situació de guàrdia de detinguts, comunicant a aquest la designa efectuada, mitjançant el corresponent telefonema.

Us recordem que l’art. 520.4  estableix que l’advocat designat haurà d’acudir al centre de detenció sempre dintre del termini màxim de tres hores des de la recepció de l’encàrrec.

Conscients que aquest procedir pot significar que la primera assistència per entrevista i informació al client i l’assistència per a la prestació de la declaració no siguin consecutives, estem realitzant gestions, davant del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) i del Departament de Justícia, per aconseguir que aquests diferents tipus d’assistència siguin correctament compensats, sempre i quan es donin en moments diferents.

Del resultat d’aquestes gestions us informarem degudament.

A aquest efecte, s’ha modificat el model de justificant d’actuacions-declaracions,  que permet recollir els diferents tipus d’assistència que en moments diferents es poden produir en dependències policials. Us demanem que el justificant sigui omplert amb el corresponent segell del centre policial a les diferents caselles, indicant expressament l’hora en la que s’han produït les diferents actuacions. Recordeu que és important que la seva presentació davant l’ICAB es faci dintre del termini del mes establert a l’art. 25 del Decret 252/1996, de la Generalitat de Catalunya.

Respecte dels justificants que es presentin, es procedirà a la seva justificació una vegada la forma de retribució d’aquesta doble actuació quedi fixada pel Departament de Justícia.

Finalment, us informem que des de l’ICAB es continua treballant per aconseguir l’accés a l’atestat policial, en l’exercici del dret de defensa. És convenient, en cas de negativa a l’exercici d’aquest dret, que a l’atestat consti la vostra petició al respecte i posteriori negativa al seu exercici. Us preguem que feu arribar a la Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia de l’ICAB (CRAJ) còpia d’aquesta evidència, amb la finalitat de poder recopilar totes les incidències que s’estiguin produint  per aquest motiu.  Podreu  deixar còpia d’aquesta documentació a les bústies que a aquest efecte es posaran a la vostra disposició a les dependències de l’ICAB a les seus judicials, o mitjançant e-mail a craj@icab.cat.

Documents

Contactes