Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
News

Conferència sobre feminicidis amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

14/12/2011
Conferència sobre feminicidis amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere Amb motiu de la celebració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Comissió de Dones Advocades va organitzar una Conferència titulada 'Feminicidis: Perspectiva històrica i realitat jurídica actual'.

Com a ponents, d’una banda, va intervenir-hi l'advocada i investigadora del Centre de Recerca Antígona de la UAB, Patsilí Toledo, que va oferir una explicació sobre l'origen dels mots femicidi i feminicidi així com de la seva evolució fins a l'actualitat, passant per la crema de bruixes, les lapidacions de dones a l'Iran, els anomenats "crims d'honor", les violacions i assassinats de dones com a arma de guerra, les matances específiques de dones a Ciudad Juárez (Mèxic), i la violència de gènere amb resultat de mort al món occidental, subratllant-se el fet que aquesta última a l'igual que la crema de bruixes de l'edat mitjana es produeix en contextes d'intent de major autonomia de les dones.

D’altra banda l'advocada i analista Gemma Calvet ens va oferir els vessants més jurídics d'aquest tema. Ambdues ponents en van destacar les dificultats per comptabilitzar els casos a països amb elevats índex de violència on els assassinats de dones es cobreixen com a morts derivades, per exemple, del narcotràfic o d'altres conflictes interns, per la qual cosa queden invisibilitzades. Finalment, van concloure sobre l'actualitat d'aquesta terminologia i van posar exemples recents de feminicidis sobretot duts a terme a l'Amèrica Llatina.
 
Comissió de Dones Advocades
 

Contacts

    • ICAB Departments 
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família, Comissió de Prospectives, Comissió d'Advocats d'Empresa T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat