Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
News

El Departament de Justícia i el CICAC signen per a 2016 el conveni que regula la retribució de les actuacions dels advocats en el marc del sistema de justícia gratuïta

21/12/2015
El Departament de Justícia i el CICAC signen per a 2016 el conveni que regula la retribució de les actuacions dels advocats en el marc del sistema de justícia gratuïta El conveni, que regula els mòduls de retribució per actuacions dels advocats i advocades en el marc del sistema de justícia gratuïta, preveu l’increment de les retribucions en un 1,25%, respecte dels mòduls anteriors del 2015, continuant la tendència iniciada aquest any.

Els nous mòduls s’aplicaran a les actuacions que es portin a terme amb posterioritat a l’1 de gener de 2016, mantenint els mòduls actuals la seva vigència   per les actuacions anteriors a aquesta data.

El conveni regula també criteris d’interpretació dels mòduls establerts,  i en concret, interpreta el pagament de l’assistència per habeas corpus durant la guàrdia de detinguts o el mòdul per a l’abonament de les mesures cautelars, aplicable a les jurisdiccions de civil, contenciosa-administrativa i social.

El pagament de les bestretes per les actuacions de l’advocacia continuaran sent mensuals, com ha fet puntualment cada mes el Departament de Justícia durant l’any 2014 i 2015 i les despeses de gestió col·legial se subvencionaran trimestralment.  

Es mantenen els torns d’assistència lletrada especialitzats per matèries en funció del tipus de procediment de què hagi de disposar cada Col·legi d’Advocats, les condicions per a la seva prestació i el nombre d’advocats de guàrdia assignats a cadascun dels torns. En aquest sentit, com a mínim, ha d’haver torns específics en matèria de víctimes de violència sobre la dona, d’estrangeria, de menors i penitenciari, i hauran d’estar integrats per professionals amb una formació específica en la matèria.

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, considera que des de l’advocacia s'ha reclamat la necessitat de dignificar i prestigiar als lletrats que presten el Servei del Torn d’Ofici. "Som conscients que encara falta molt de camí per recórrer, però agraïm el gest simbòlic d’apujar els mòduls de pagaments. Aquest gest significa consolidar un canvi de tendència que es va iniciar l’any passat, malgrat la crisi econòmica. Per això estem convençuts que amb una situació més favorable, en els propers anys, les Institucions faran efectiu el reconeixement que l’advocacia es mereix”, ha afirmat.

Documents