Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Revista Jurídica de Catalunya

Organigrama Revista Jurídica de Catalunya (RJC)

Director:

· Eugeni Gay Montalvo

Director executiu:

· Daniel Vázquez Albert

Consell de Redacció:

· Elena LAUROBA LACASA

És doctora per la Universitat de Barcelona (1996) i professora titular de Dret civil de la mateixa Universitat de Barcelona (2001- ...). Va realitzar una estada postdoctoral a la Universitat Panthéon-Assas, (Paris II) i ha fet estades de recerca a les Universitats d’Edimburg, Cambridge, ULB i Paris II. Imparteix docència al Master de Droit Notarial de l’Université Paris-Sud, a l’Université d’été de la Fondation du Droit continental i al Master de Derecho Privado Patrimonial de la Universitat de Salamanca

· Eudald VENDRELL FERRER  (Barcelona, 1948)

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1970). Diplomat en Dret Comparat, per l’Institut de Dret Comparat de la Universitat d’Estrasburg (1973). Professor Ajudant (1970-1986) i Professor  Associat (1986-2013) de Dret Civil  de la UB.
Professor de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Barcelona des de 1982.
Advocat en exercici al ICAB des de 1970. Vicedegà de l´ICAB de 2009 a 2013.
Autor de diverses publicacions i ponències sobre diferents temes de dret civil, dret constitucional, drets humans, dret de la informació, drets d’autor. Membre fundador de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.
Membre del plenari  de l’Observatori de Dret Civil català en els períodes 2000-2003 i 2005-2008.
Acadèmic electe de l´Academia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

· Enric FOSSAS ESPADALER (Vic, 1958)

Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona (1989). El 1992 accedí a la plaça de professor titular i el 2007 a la de catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director de l’Institut d’Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya i lletrat del Tribunal Constitucional durant set anys. Va ser president de l’Associació de Lletrats del Tribunal Constitucional. Va ser Conseller del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya. Col·laborador en diversos mitjans de comunicació (El País, La Vanguardia, El Periódico de Cataluña). Vice-president de La Asociación de Constitucionalistas de España (ACE).

· Fernando Pedro MÉNDEZ GONZÁLEZ

Licenciado en Derecho por la Universidad de Valencia (1979). Registrador de la Propiedad y Mercantil(1981). Profesor Asociado de Derecho Civil por la Universidad de Barcelona. Ha sido Decano Autonómico de los Registradores de la Propiedad y Mercantiles de Cataluña (1993-2001), Decano del Colegio de Registradores de la Propiedad y Mercantiles de España (2001-2006) y Presidente de la European Land Registry Asociation (ELRA. 2004-2006).  Es Secretario de la Fundación Coloquio Jurídico Europeo, Consultor del Banco Mundial para el Informe Doing Business y Vocal de Relaciones Internacionales del Colegio de Registradores de la Propiedad y Mercantiles de España. Ha escrito varias monografías y artículos sobre temas de su especialidad y ha asesorado en la implantación y reforma de los sistemas registrales e hipotecarios de diversos países.

· Fernando CERDÀ ALBERO

Catedràtic de Dret Mercantil (Universitat Pompeu Fabra – Barcelona). Advocat (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona). Soci de Cuatrecasas. Premi Extraordinari de Llicenciatura en Dret per la Universitat de València. Doctor en Dret per la Università degli Studi di Bologna, amb doble premi extraordinari de Doctorat (Premio Vittorio Emanuele II i Premio Leone Bolaffio). Becari del Real Colegio de España en Bolonya i de l’Alexander von Humboldt Stiftung (Max-Planck-Institut de Munic). Exerceix la direcció i defensa d’interessos en processos judicials mercantils, societaris i concursals, i presta assessorament jurídic especialitzat mitjançant la resolució de consultes i l’elaboració de dictàmens jurídics. Autor de nombrosos llibres i articles científics, publicats en Espanya, Itàlia i Alemanya, sobre múltiples matèries de Dret Mercantil, en les quals és també conferenciant habitual.

· Josep-D. GUÀRDIA CANELA

Llicenciat en Dret amb Excel·lent i Premi Extraordinari. Premi al millor expedient i d’incorporació al ICAB. Advocat en exercici des de 1966. Membre en dos períodes de la Junta de Govern de l’ICAB. Professor de Dret civil i de Dret Processal a les  Universitats de Barcelona i de Lleida. Membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular del Parlament de Catalunya. Director de la Assessoria Jurídica i Secretari del Consell d’Administració de TMB (metro i autobusos)
Membre de la Comissió de Control i del Consell d’ Administració de "Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona". I del C.A. de “CriteriaCaixa,S.A.” i de “VidaCaixa, S.A.” Membre de la Comissió de Codificació de Catalunya i de l’ Observatori de Dret privat.
Membre de número des de 1975 i President de l’ Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i Acadèmic honorari de diverses Acadèmies
Conseller de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya (2001-2002)
Creu de Sant Jordi (1998) de la Generalitat de Catalunya

· Josep Maria MOLTÓ DARNER

Doctor en Dret amb la qualificació d’excel·lent “cum laude”. Diplomat en Dret Comparat per la Facultat Internacional d’Estrasburg. Professor Titular de Dret administratiu de la Universitat de Barcelona. Professor de l’Escola de Pràctica Jurídica i del Màster de Dret administratiu de l’ICAB.
Experiència de  40 anys d’exercici de l’advocacia exclusivament en l’àmbit del dret administratiu, tant defensant a particulars com a l’Administració Pública.
Autor de llibres, articles i comentaris sobre diversos temes administratius, especialment sobre procés contenciós -administratiu, mines i funció pública.

· Joan PICÓ i JUNOY

Catedràtic de Dret Processal des de 2007 a la URV. Doctor en Dret per la UB (1996), amb Premi Extraordinari de Doctorat. Col·legiat a l’ICAB des de 1990. “Premio San Raimundo de Peñafort” (2003) i “Premio Doctor Couder y Moratilla” (1994) atorgats per la Real Academia Española de Legislación y Jurisprudencia, i “I Premio Antonio Maura” en Commemoració del IV Centenari de la Fundació del Ilustre Colegio de Abogados de Madrid. Codirector (junt al magistrat Pablo Izquierdo Blanco) dels 10 volums de “Práctica Procesal Civil” (Bosch, 2014), i codirector (junt amb el magistrat Xavier Abel Lluch) dels 6 volumns “Estudios de prueba judicial” (J.M. Bosch Editor, 2007 a 2012). President de la Asociación de Probática y Derecho Probatorio, i membre numerari de la International Association of Procedural Law

· Eduardo ROJO TORRECILLA

Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 16 de gener de 2008. Degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona (9 juny 1994 - 2 de març de 2000). Director del Departament de Dret Privat de la UdG durant el període juny 2004 - juny 2007. Coordinador dels estudis de la llicenciatura en Ciències del Treball (2002-2004). Des de novembre de 2012, director del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB. És autor i coautor de nombroses publicacions sobre polítiques laborals, d'ocupació i d'immigració. Pretén transmetre les seves reflexions jurídiques i socials a totes les persones interessades a través del seu blog i en general de les xarxes socials (twitter, facebook ...).

Contactes