Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Sol·licitud de designa derivada

Tramitació de peticions fetes pels advocats i per les advocades d’ofici per portar assumptes del mateix client relacionats amb el primer assumpte tornat.

De conformitat amb el que indica l’article 15 del reglament del Servei De Defensa d’Ofici es podran acordar designes derivades a un mateix Advocat o Advocada quan s’acrediti per aquest o per aquesta que, pels antecedents i coneixement previ de l’assumpte i de les seves incidències, pot assumir amb major eficàcia altres procediments seguits pel mateix usuari o usuària que tinguin el seu origen o una relació directa en l’assumpte inicialment tornat.

La petició de designa deriva ha de venir formulada per l’advocat o per l’advocada i pel client o per la clienta i ha de ser acceptada expressament per la Comissió del Torn d’Ofici.

No es donarà en aquells supòsits en els que l’advocat o l’advocada no consta inscrit o inscrita en el Torn en el que s’hagi de portar la defensa del procediment.

La llei de justícia gratuïta exigeix la tramitació expressa d’expedient per cada procediment a iniciar, i, per tant, l’usuari o la usuària haurà de tramitar sempre un nou expedient de justícia gratuïta abans de que pugui ser lliurada la designa derivada, que nomes es farà efectiva un cop obtingut el reconeixement del dret a justícia gratuïta per al nou procediment.  

Per tal de millorar la tramitació d’aquestes peticions, us preguem que la sol·licitud de designa derivada sigui signada per l’advocat o per l’advocada i pel client o la client i sigui aportada a l’expedient de justícia gratuïta, quan acudeixi al SOJ a fer la nova tramitació de reconeixement del dret pel nou procediment.

En el cas de designes laborals per persones treballadores o beneficiaries de seguretat social, la sol·licitud de designa derivada ha de ser aportada per l’usuari o per la usuària quan acudeixi al SOJ Laboral a  formalitzar la petició de  nova designa d’ofici per al nou procediment.

Documents

Contactes