Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Presentació de la Biblioteca

Presentació de la Biblioteca

La Biblioteca de l'Il·lustre Col·legi  de l’Advocacia de Barcelona és una institució “per a i dels Advocats i de les Advocades”. Està especialitzada en Dret i ciències socials i està considerada com una de les biblioteques jurídiques més importants d'Europa. Des del seu origen, la seva missió és posar a l'abast de la persona col·legiada o associada tots els recursos d'informació necessaris per recolzar i facilitar l'exercici professional de l'advocacia.

Actualment té més de 350.000 volums, prop de 1.600 títols de publicacions periòdiques i quasi totes les bases de dades jurídiques amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, estadístic, de models i formularis.

L'any 1989 es van iniciar les tasques d'informatització de la Biblioteca; així avui podeu consultar tot el fons posterior a 1978 des del Catàleg en línia: més de 60.000 monografies, totes les publicacions periòdiques i quasi 35.000 articles buidats.

Aquests últims anys hem estat treballant per afavorir i possibilitar l'accés lliure als fons més moderns, en constant actualització. D'aquesta manera trobareu accés lliure a:

 • la Sala de Lectura, on s'hi ubiquen les monografies publicades en els últims 6 anys organitzades per matèries,
 • la Sala Practicum, Es tracta d'un espai de consulta fàcil i ràpida de codis, formularis, guies, Mementos..., és a dir obres pràctiques
 • l'Hemeroteca, on s'hi troben els darrers anys de les revistes de més consulta organitzades per matèries i la premsa diària,
 • la Sala de Multimèdia, equipada amb 20 ordinadors, on es troba l'accés a tots els recursos electrònics i a Internet.

Cal destacar la Biblioteca Digital que dóna accés a més de 7.000 documents a text complet. A més disposeu de connexió wi-fi a tota la Biblioteca.

Mereix especial atenció el nostre fons antic que actualment s'està informatitzant i digitalitzant per facilitar-ne la consulta i la preservació. En aquests moments hi ha més de 10.000 llibres catalogats i uns 2000 digitalitzats.

Aquesta multiplicitat de serveis la converteix en una Biblioteca molt dinàmica; comporta que hi hagi anualment més 40.000 usuaris/àries, al voltant de 60.000 recerques al catàleg, quasi 10.000 préstecs i un total de 1.000 consultes de fons antic.

L'objectiu prioritari és donar el millor servei als col·legiats, adaptant-nos a les noves tecnologies de la informació sense deixar de banda la reconeguda tradició històrica de la Biblioteca.

Com a resultat de tot això, va obtenir el juliol de 2001 el certificat ISO 9001:2000, essent la primera biblioteca jurídica de tot l'Estat espanyol en aconseguir-ho. Aquest certificat s'ha anat renovant periòdicament, adequant-se a la nova normativa de qualitat ISO 9001;2008, havent superat la darrera revisió el gener del 2019.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Departament de Biblioteca (Direcció)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. direcciobiblioteca@icab.cat