Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Història de la Biblioteca

Història de la Biblioteca

La Biblioteca de l'Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, considerada una de les biblioteques més importants de l'àmbit jurídic europeu, va néixer alhora que el Col·legi l'any 1833. El seu fons bibliogràfic té més de 350.000 volums i més de 1.600 títols de publicacions periòdiques.

La seva col·lecció de fons antic la distingeix de les altres biblioteques jurídiques privades europees reunint pergamins, al·legacions jurídiques, manuscrits i llibres impresos que són un veritable tresor històric que va del segle XI a l'any 1900. La Reserva de la Biblioteca està formada per 228 manuscrits, 2111 pergamins, 10.000 al·legacions, 28 incunables i 2.350 llibres del segle XVI.

L'objectiu prioritari de la Biblioteca sempre ha estat, i continua sent, proporcionar als seus usuaris i les seves usuàries, les persones col·legiades i associades, totes les eines possibles, ja siguin bibliogràfiques, documentals o electròniques necessàries per al desenvolupament de les professions jurídiques.

La Biblioteca està informatitzada des del 1978 i el seu catàleg es pot consultar des d'Internet. Així mateix des del 2015 ofereix una Biblioteca Digital amb més de de 7.000 documents a text complet.

Contactes

    • Altres telèfons ICAB 
    Departament de Biblioteca (Fons Antic)
    Mallorca, 283
    08037 , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. biblioantic@icab.cat