Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Punts d’Orientació Jurídica Municipal (POJM) - Servei Informació en Deute d’Habitatge (SIDH) - Suport a les entitats locals

El Punt d’Orientació Jurídica Municipal és un servei prestat amb la participació de la Diputació de Barcelona i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

La Diputació de Barcelona, amb la participació del Col·legi de l’Advocacia  de Barcelona i el Departament de Justícia de la Generalitat, impulsa un seguit de mesures orientades a donar suport als ens locals apropant la informació jurídica a  les persones i donant una primera orientació jurídica, gratuïta i personalitzada, pel que fa a les qüestions plantejades i a la tramitació de l’expedient per al reconeixement de la justícia gratuïta

El Servei d’Informació en deute de l’Habitatge-SIDH és un  servei prestat amb la participació de la Diputació de Barcelona i  Ofideute - Agència  de l’Habitatge de Catalunya  de la Generalitat de Catalunya.

Mitjançant aquest servei, els ciutadans i les ciutadanes que tinguin problemes per fer front al deute hipotecari que gravi el seu habitatge habitual o de lloguers amb entitats financeres, immobiliàries de grups financers i entitats amb objecte similar, poden adreçar-se tant  als serveis locals d’habitatge del seu municipi o Consell Comarcal com als serveis socials municipals amb la finalitat d’intentar evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial. En aquest servei també s’orienta i assessora als consumidors i a les consumidores en situació de vulnerabilitat causada per l’existència de clàusules abusives en el seu contracte d’hipoteca.

El personal dels ens locals derivaran els usuaris i a les usuàries al SIDH de referència per tal que puguin rebre, d’un advocat o d’una  advocada adscrit o adscrita  al Servei, orientació sobre el seu problema i es pugui formular una proposta de solució, segons els recursos econòmics de la unitat familiar, proposta  que serà tramesa a Ofideute  per  intermediar i negociar amb l’entitat financera, amb la finalitat d’evitar el risc d’exclusió residencial.

Per accedir a aquests serveis  haurà  d’adreçar-se  als serveis socials del seu municipi, en el cas del POJM, o a aquests i a les oficines locals d’habitatge  del seu municipi o Consell Comarcal, en el cas del SIDH.

El Servei d’Orientació habitatge Ciutat Vella és un servei prestat per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, per reforçar l’assistència jurídica gratuïta en l’oficina de l’habitatge de Ciutat Vella.

En aquest servei, els lletrats i les lletrades atendran a la ciutadania i a les associacions de veïns i entitats que ho demanin, oferint informació i orientació jurídica, i si s’escau, tramitaran l’expedient de reconeixement de justícia gratuïta.

Pça Salvador Seguí, 13

(Ciutat Vella) Barcelona

HORARI: dilluns i dimecres de 10 a 14 hores, dijous de 14:30 a 18:30 hores.

Documents

Enllaços

    • àmbit jurídic 
    Cites SOJ

    Servei prestat amb la participació de la Diputació de Barcelona i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Orientació jurídica inicial prestada a ciutadans/nes usuaris/es de serveis socials.