Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Postgrau en Pràctica Jurídica EPJ-ICAB

Edició Març 2019

La sessió informativa de l'EPJ es farà el dia 19 de febrer de 2019, a les 19h, a l’Aula 71. Es prega confirmació per e-mail a escola@icab.cat

VOLS SER ADVOCAT/ADA? COMENÇA PER L’EPJ

L’Escola de Pràctica Jurídica (EPJ) de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona és la formació pràctica idònia per iniciar-se en l’advocacia i aporta destresa i experiència a un Llicenciat/da Graduat/ada en Dret que vulgui exercir com a advocat/ada.

PER QUÈ?

Els coneixements que ofereixen les Facultats de Dret estan orientats a la formació de juristes en general i no tenen en compte les peculiaritats de la professió d’advocat/ada.

L'experiència acumulada per l'Escola de Pràctica Jurídica, des de fa més de 50 anys, demostra que la millor metodologia formativa és aquella que posa l'advocat/ada en contacte amb la realitat professional a través de simulacions i de casos reals.

COM?

Els lletrats i les lletrades en pràctiques treballen sobre supòsits reals, intervenen en simulacions de judicis a les aules, poden fer voluntàriament pràctiques en despatxos i es traslladen a l'Escola Judicial, on intervenen defensant casos davant jutges.

Les pràctiques d'iniciació a la professió que s'imparteixen des de l'EPJ estan homologades pel Consejo General de la Abogacía Española (CGAE) i pel Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC), per la qual cosa ofereixen una garantia de qualitat, ja que estan subjectes a un control permanent, així com a una revisió i renovació constants.

QUAN?

L’alumnat pot començar en dues dates diferents segons les seves necessitats:

 • De març a desembre de 2019. 
 • D'octubre de 2019 a juny de 2020. 

HORARI

 • De 18 a 20.30h

FORMACIÓ PRÀCTICA

 • Possibilitat de realització de pràctiques voluntàries en Institucions Públiques, despatxos col·laboradors i empreses
 • Simulacions de judicis a l’Escola Judicial
 • Clíniques jurídiques
 • Immersions en casos reals
 • Visites  a institucions públiques i privades (Registres, Notaries, Comissaries, Centres Penitenciaris, Jutjats de Guàrdia, 1a Instància i Audiència Provincial, Institut Nacional de Toxicologia, Escola de Policia i Servei d’Orientació Jurídica)
 • Assistència a judicis i serveis de guàrdia
 • Simulacions de judicis a les aules de l’EPJ perquè el lletrat en pràctiques aprengui a desenvolupar-se davant d’un jutge
 • Seminaris i treballs en grups reduïts
 • Lloc de realització de les pràctiques: les aules de l’EPJ situades a l’ICAB (c/ Mallorca, 283) estan preparades per a exposicions d’audiovisuals amb sistemes multimèdia, connexió a Internet i videoconferències
 • Sala exclusiva d’estudi a la Biblioteca de l’ICAB per als alumnes EPJ i màsters ICAB.

PREU

L'import total del Postgrau en Pràctica Jurídica és de 3.700 euros (2 especialitats).

Us heu d’inscriure a dues de les sis troncals. Si en voleu més, el preu augmentarà de manera proporcional.

L'import es farà efectiu mitjançant un pagament de 1.000 euros que es formalitzarà amb la matrícula i 8 mensualitats domiciliades al vostre compte de 337,50 € (168,75 €/especialitat).

MATRÍCULA

El període de matrícula (presencial i on-line) s'obrirà el 26 de novembre de 2018 i s'allargarà fins a l'1 de març de 2019. 

Està previst que l’edició del Postgrau en Pràctica Jurídica de març de 2019 s’iniciï el dilluns 4 de març de 2019. 

Documents

Contactes