Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Monografies

 1. Descripció del servei
 2. Preguntes freqüents (FAQS)
 3. Novetats bibliogràfiques
 4. Ressenyes bibliogràfiques
 5. Suggeriment de Compra
 6. Departament / Comissió responsable

Descripció del servei

Tenim aproximadament uns 300.000 volums dels quals 28.400 són localitzables mitjançant el Catàleg informatitzat de Monografies. La resta d'obres, anteriors al 1978, les podeu trobar fàcilment consultant altres catàlegs manuals no disponibles en línia, com són: Catàleg d'autors fins al 1988, Catàleg de codis (per països), i el Catàleg de matèries decimal especial fins al 1961, i de Classificació Decimal Universal (CDU), del 1961 fins el 2005. També tenim més de 17.300 buidats d’obres col·lectives.

Els llibres els podeu localitzar distribuïts en diferents àrees de la biblioteca:

 • Sala de Lectura: que us permet l'accés lliure per als llibres més moderns, dels últims 6 anys. Està dividida en grans zones temàtiques segons les diferents branques de dret i els llibres estan ordenats segons la signatura topogràfica als prestatges.
 • Dipòsit: accés restringit i és necessari omplir una butlleta de sol·licitud amb les dades del llibre perquè el personal de la Biblioteca el faciliti.
 • Temporal / en procés: accés restringit, doncs els llibres estan en procés de catalogació i la seva consulta encara és limitada. En aquest cas demaneu el llibre al personal bibliotecari.

Amb l'arribada de les noves tecnologies comencem a tenir llibres electrònics. Els trobareu identificats en el catàleg amb la designació [Recurs electrònic]. N'hi ha de dues tipologies: en CD o DVD i d'accés remot (accessibles per Internet). En la majoria dels casos, els recursos són accessibles d'accés remot.

Preguntes freqüents (FAQS)

 • Quins llibres hi ha a la Sala de Lectura? Disposeu dels llibres més moderns de cada matèria, publicats en els últims 6 anys. El fons de la sala s'actualitza cada any.
 • Com puc saber si la biblioteca té un llibre anterior al 1978? Si voleu saber si un llibre o una revista anteriors al 1978 són a la biblioteca, només he contactar amb nosaltres, amb les dades del llibre i/o revista que busqueu, i us respondrem en breu, un cop hàgim fet la cerca als catàlegs manuals.
 • Què és la signatura? Tots els documents catalogats tenen signatura que consisteix en un codi alfanumèric que representa el tema del que tracta un llibre o article de revista (es coneix com a CDU). A més, en els casos del llibres, serveix especialment per ordenar per matèries els llibres a les prestatgeries de la Sala de Lectura. En aquest últim cas s'anomena signatura topogràfica o topogràfic.
 • Quines dades del catàleg necessitem anotar per localitzar un llibre? Per localitzar un llibre són imprescindibles les dades de l'exemplar que són la localització que ens indica la seu i la secció de la Biblioteca on es troba el document (Sala de Lectura, Dipòsit, Hemeroteca i Reserva, Temporal i Reparació), l'estat de la circulació (reflecteix si el llibre està o no prestat) i el topogràfic (indica la ubicació física exacta del document).
 • Què significa quan indica “En procés” a la localització del llibre? Vol dir que aquest llibre encara està en procés de catalogació i per tant no està en circulació. Per consultar-lo us heu de dirigir al personal bibliotecari.

Novetats bibliogràfiques

Us permet mantenir-vos informats i estar al dia sobre les últimes obres rebudes a la Biblioteca. A més, a les vitrines situades al vestíbul trobareu exposades una selecció de les novetats bibliogràfiques que considerem de més interès per a vosaltres.

Ressenyes bibliogràfiques

Trobareu ressenyes bibliogràfiques sobre algunes de les novetats incorporades recentment al nostre fons.

Suggeriment de compra

Podeu proposar l'adquisició d'un llibre que no es trobi en el nostre fons, omplint el formulari de suggeriment de compra o desiderata. La biblioteca avaluarà la viabilitat de la proposta de compra segons la seva política d'adquisicions. En qualsevol cas, s'informarà a la persona interessada de la decisió presa.

Departament / Comissió responsable

Biblioteca

Documents