Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Presentació i funcions del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

Presentació i funcions del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (en endavant, ICAB) és una Corporació de Dret Públic de caràcter professional, fundada el 17 de gener de 1833, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats públiques i privades, d’acord amb la normativa professional i col·legial.

La seva missió pot resumir-se en garantir el correcte exercici de l’advocacia, assegurant els drets de la ciutadania i oferint solucions d’alt valor per als seus col·legiats i col·legiades.

Més a prop de l'advocat/da, més a prop de la ciutadania

El Col·legi posa al servei de les persones col·legiades tot un seguit d'eines, com la pàgina web (www.icab.cat), el correu electrònic, el certificat digital ACA, entre d'altres, per tal que des d'Internet i des del despatx es puguin realitzar  tràmits i consultes jurídiques on-line i facilitar així l'exercici professional de l'advocacia.

Funcions

En l'exercici de la seva finalitat pública, l'ICAB actua per delegació de l'Administració, duent a terme funcions que defineixen la seva configuració com a Corporació de Dret Públic i, en aquest sentit, ha de garantir la regulació dels serveis de Torn d'Ofici i d'Assistència a la Persona Detinguda, el control del compliment de les normes deontològiques per part dels advocats i les advocades, i l'ordenament de l'activitat professional de l'advocacia.

La Corporació ha de defensar els interessos de les persones col·legiades i de la seva professió. Per aquest motiu, posa a la seva disposició serveis, formació, una de les biblioteques jurídiques més importants d'Europa, noves tecnologies i el treball de tot un seguit de departaments i comissions delegades de la Junta de Govern.

Atenció a la ciutadania, per defensar els seus drets i llibertats

L'ICAB, com a Corporació de Dret Públic, garanteix a la ciutadania el dret de defensa del ciutadà o ciutadana mitjançant el Torn d'Ofici i Assistència a la Persona Detinguda. Aquesta tasca es complementa amb la gestió administrativa realitzada per l'Assistència Jurídica Gratuïta (SERTRA) i el Servei d'Orientació Jurídica (SOJ), que de forma gratuïta dóna un assessorament jurídic inicial a la ciutadania en informar-la sobre els seus drets i les possibles solucions al cas plantejat.

Compromesos amb  la millora continuada d’aquest servei, fonamental per a la societat, l’ICAB ha decidit implantar un sistema de gestió de la qualitat, segons la norma internacional UNE-EN-ISO 9001, amb l’objecte de garantir la Qualitat i aconseguir una millora contínua en la gestió dels Serveis d’Orientació Jurídica, Tramitació de Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici i Assistència a la Persona Detinguda que es presten des del nostre Col·legi, compromís que es recull en la política de qualitat.

A través del Centre de Mediació i el Telèfon de la Mediació, l'ICAB informa a la ciutadania sobre què és la mediació -alternativa als tribunals per resoldre conflictes- i els seus avantatges.