Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Pràctiques (EPJ, Màsters i Formació Internacional)

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ofereix la possibilitat als seus col·legiats de formar-se a través de pràctiques professionals en empreses, despatxos d’advocats i institucions públiques.

Hi ha dos tipus de pràctiques a les que el col·legiat pot accedir:

  1. Pràctiques a través de l'Escola de Pràctica Jurídica o dels Màsters de Formació especialitzada

  2. Pràctiques INTERNACIONALS a través de l'Escola de Pràctica Jurídica

1. Pràctiques a través de l'EPJ o dels Màsters ICAB

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha considerat convenient implicar en la formació dels alumnes inscrits en un dels programes de Màsters o de l'Escola de Pràctica Jurídica (EPJ) i altres ofertes de la formació inicial, als companys que, amb demostrada expertesa, estan a disposició d’aportar coneixements pràctics als futurs advocats, mitjançant  la realització de pràctiques externes en els diferents àmbits del Dret i amb la finalitat d’assolir les destreses, habilitats  i competències pròpies de la professió d’advocat; instrumentalitzant la col·laboració a través d’un sistema d'atenció i permanència reglada en despatxos d’advocats, institucions públiques, Jutjats, Fiscalia i assessories jurídiques d’empreses.

Per a la seva instrumentalització, l’ICAB ha gestionat diferents convenis de cooperació educativa amb despatxos, institucions públiques i empreses per a l'acceptació d'estudiants per a tal finalitat.

Les CONDICIONS I CONTINGUT de les pràctiques són les següents:

  1. La durada de l’estada a despatxos està establerta en 300 hores, en horari de matins. Aquest termini serà prorrogable per 300h mentre duri el programa formatiu d’EPJ o Màsters.
  2. L’activitat de l’alumne es desenvoluparà sota la supervisió de dos tutors, amb una experiència professional mínima de 5 anys en l’exercici de la professió, i abastarà el màxim de matèries que puguin ésser d’interès per a la seva formació pràctica.
  3. El despatx emetrà un informe anual relatiu a la presència de l'alumne en el lloc de treball assignat i del seguiment del programa específic establert, que remetrà al departament competent de l’ICAB amb una valoració d’assoliment d’objectius del programa de pràctiques.

Tots els alumnes de l’Escola de Pràctica Jurídica i d’altres Màsters de formació per obtenir el títol d’advocat; així com els de les activitats formatives d’especialització del programa Màsters ICAB interessats, poden enviar el seu currículum i un llistat d’entre 5 i 10 opcions a l’adreça de correu electrònic: practiquesdeformacio@icab.cat

2. Pràctiques INTERNACIONALS a través de l'EPJ

D'altra banda, altre dels objectius de l'ICAB és el de fomentar la internacionalització de la professió, garantint als i les estudiants de Dret i als col·legiats i col·legiades la possibilitat d’assolir coneixements pràctics i directes dels diversos sectors de la realitat fora del seu país. Oferint l’oportunitat d’ampliar les seves competències i de viure una experiència enriquidora.

En aquest sentit, l’ICAB ha considerat convenient fomentar la internacionalització dels recents o futurs col·legiats i col·legiades mitjançant la realització de pràctiques externes en els diferents àmbits del Dret.

Per a la seva instrumentalització, l’ICAB farà ús dels convenis d’agermanament que actualment manté amb diversos Col·legis d’Advocats arreu del món, fomentant-ne la negociació de nous sempre que sigui possible.

  • Si estàs cursant el Màster d’Accés a la Professió o t’has col·legiat recentment:

L’ICAB t’ofereix la possibilitat de realitzar unes pràctiques a l’estranger, per tal d’enriquir i completar la teva experiència internacional.

Aquest intercanvi és una oportunitat per fer networking en un entorn internacional, millorar el nivell de llengua estrangera així com desenvolupar habilitats de negociació internacional i la comunicació  amb altres cultures i realitats jurídiques.

Els mecanismes dels quals disposem per fer efectives aquestes pràctiques són:

- A través del Programa Erasmus+ que desenvolupa l’ICAB conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigit als i les estudiants del Màster d’Advocacia de la UOC o la UAB i per les persones que no faci més d’un any que hagin finalitzat el Màster en aquestes universitats i ho hagin demanat abans de finalitzar. Veure Bases de la Convocatòria Erasmus +.

- En cas de no complir els requisits del primer supòsit, i per tal d’accedir a les pràctiques a l’estranger, serà necessari estar matriculat al Postgrau en Pràctica Jurídica durant el període en què es volen cursar les pràctiques. Aquestes tindran una durada de 2 mesos, prorrogables a 3. Els col·legiats o col·legiades que vulguin accedir a aquestes pràctiques hauran d’acreditar un nivell alt de l’idioma de destí. Veure Reglament de funcionament de pràctiques per a alumnes del Departament de Formació de l’ICAB.

  • Si ets un despatx d’advocats que vol rebre estudiants de Dret d’altres països:

Des de l’ICAB es dóna l’oportunitat a joves advocats i advocades d’altres països perquè realitzin un període de pràctiques en despatxos d’advocats de Barcelona. Aquesta és una molt bona oportunitat de viure una experiència enriquidora tant per les persones que venen de fora com pels despatxos acollidors.

Per aquest motiu estem buscant despatxos d’advocats disposats a acollir advocats i advocades d’altres països. En cas d’estar interessats podeu enviar-nos un correu electrònic a internacional@icab.cat amb el nom del despatx i la persona de contacte.

Documents

Contactes