Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 6/2017, de 24 d’octubre, de reformes urgents del Treball Autònom (BOE de 25 d’octubre de 2017)

06/11/2017
Entrada en vigor: 21/10/2017

Entrada en vigor: 26/10/2017, llevat dels articles 1, 3, 4 i 11 (sobre nou règim de recàrrecs per ingrés fora de termini; extensió de la quota reduïda per als autònoms que emprenguin o reprenguin una activitat per compte propi; beneficis en la cotització per a persones amb discapacitat, víctimes de violència de gènere i víctimes de terrorisme que emprenguin o reprenguin una activitat per compte propi; i deduccions en l'IRPF de les despeses de subministraments de l’habitatge parcialment afectat a l'activitat econòmica i de les despeses de manutenció aplicades en el desenvolupament de l'activitat), a més de les F. Finals 1a, 2a, 3a i 9a, que entraran en vigor el dia 01/01/2018. També la D. Final 4a, que entrarà en vigor el dia primer del segon mes natural següent a l'entrada en vigor de la disposició final segona.

Modifica diversos aspectes de la Llei 20/2007, d’11 de juliol, de l'Estatut del treball autònom, així com el Reglament general sobre inscripció d'empreses i afiliació, altes, baixes i variacions de dades de treballadors en la Seguretat Social, aprovat pel Reial Decret 84/1996, de 26 de gener; el Reglament general sobre cotització i liquidació d'altres drets de la Seguretat Social, aprovat pel Reial Decret 2064/1995, de 22 de desembre; i el Reglament general de recaptació de la Seguretat Social, aprovat pel Reial Decret 1415/2004, d’11 de juny.

Entre d'altres aspectes, la llei preveu la reducció en els recàrrecs de la Seguretat Social per deutes durant el primer mes de retard. També estableix, pel que fa als treballadors en pluriactivitat (autònoms i assalariats al mateix temps), que es reemborsaran de forma directa el 50% de l'excés de cotitzacions. També podran accedir a diverses bonificacions. La Tarifa Plana de cotització augmenta la seva durada. Des dels 6 mesos inicials a 50 €/mes de quota, es passa a 1 any complet. Es modifiquen les bonificacions per a autònoms durant el descans de maternitat, paternitat o adopció, o risc durant embaràs o lactància. S'eleva l'edat d'ajudes en cas de cures a menors. Abans es podia percebre bonificacions de contractació per tenir cura de menors de 7 anys. Ara aquesta edat arriba fins als 12.

En l'àmbit fiscal, es modifiquen i apliquen nous paràmetres que permetran deduir despeses de la llar per a aquells autònoms que treballin des de casa. També s'estableix una nova regla de despeses de manutenció, que permetrà deduir una quantitat fixa de despeses de menjars al mes.

La normativa passa a acollir la cobertura per accident in itinere (es considera accident de treball quan l'autònom tingui un accident de cotxe tornant del seu lloc de treball). Es compatibilitzen els treballs per compte propi i el cobrament de jubilació. La nova norma estableix que si es té un assalariat serà possible compatibilitzar el 100% de la pensió amb la continuïtat com a autònom.

[NORMATIVA APROVADA LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302