Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei pel qual es prorroga i modifica el Programa d'Activació per a l'Ocupació (BOE del 29 d'abril del 2017)

02/05/2017
Entrada en vigor: 29/04/2017. Modifica els articles 2.1, 3b), 4, 6.2, 6.6 a) del Reial Decret Llei 16/2014, de 19 de desembre, pel qual es regula el Programa d'Activació per a l'Ocupació.

Modifica els articles 98.5 i 112.a) de la Llei 18/2014, de 15 d'octubre, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, a més d'establir que les referències efectuades a la «Direcció General del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social que tingui atribuïdes les competències per a l'administració del Fons Social Europeu» en l'apartat 3 de l'article 92, l'apartat 2 de l'article 95, els apartats 2 i 6 de l'article 98, el primer paràgraf de l'article 102, les lletres i) i j) de l'apartat 1 de l'article 111, el paràgraf cinquè de la lletra a) de l'article 112, el paràgraf primer de la disposició addicional vint-i-vuitena i l'apartat 4 de la disposició final segona queden substituïdes per la menció a la «Unitat orgànica corresponent que designi el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Aquesta disposició modifica i prorroga -amb efectes fins al 15 d'abril de 2018- el Programa d'Activació per a l'Ocupació (PAE). A aquest efecte amplia l'accés a aquest programa a totes aquelles persones que hagin esgotat una prestació contributiva o un subsidi per desocupació, i no només Renda Activa d'Inserció (RAI), Programa de Requalificació Professional de les persones que esgotin la seva prestació per atur (PREPARA) o Programa Temporal de Protecció o Inserció (PRODI).

Preveu que puguin incorporar-se al programa les persones que, encara que no estiguessin inscrites com a demandants d'atur a l'entrada en vigor d'aquesta segona pròrroga, si ho estiguessin a dates 1 de desembre de 2014 o 1 abril de 2016 i compleixin la resta dels requisits.

A més, redueix els terminis d'espera per a la cobertura d'aquest Programa, de sis mesos a un mes. També redueix el termini d'inscripció com a demandant d'ocupació, de 360 a 270 dies, dins dels divuit mesos anteriors a la sol·licitud d'incorporació.

D'altra banda, facilita l'acreditació de recerca activa d'ocupació a través de les agències de col·locació.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]