Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei per la qual es modifica la Llei 14/2010, de 5 de juliol, sobre les infraestructures i els serveis d'informació geogràfica a Espanya

24/04/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit en el Congrés dels Diputats, havent superat el tràmit de presa en consideració. Entrada en vigor: prevista per l’endemà de la seva publicació al BOE.

La proposició modifica determinats articles de la la Llei 14/2010, de 5 de juliol, sobre les infraestructures i els serveis d'informació geogràfica a Espanya; en particular,  afegint un nou apartat 5 a l'article 2, modificant la lletra a) de l'apartat 1 de l'article 3, afegint dues noves lletres (d i e) a l'apartat 2 de l'article 4, modificant l'apartat 2 de l'article 6; i l'apartat 1 de l'annex I «Informació Geogràfica de Referència». La finalitat és la de transposar a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2007/2 / CE del Parlament Europeu i del Consell, de 14 de març de 2007, per la qual s'estableix una infraestructura d'informació espacial a la Comunitat Europea (Inspire).

D’aquesta manera s'actualitza la definició de la infraestructura d'informació geogràfica com la Infraestructura de dades espacials amb una estructura virtual en xarxa integrada per dades georeferenciades i serveis interoperables d'informació geogràfica distribuïts en diferents sistemes d'informació, accessible via Internet, que inclogui les tecnologies de recerca i accés a aquestes dades; les normes per a la seva producció, gestió i difusió i els acords sobre la seva posada en comú, accés i utilització entre els seus productors i entre aquests i els usuaris. Les administracions públiques han de garantir que totes les dades geogràfiques i els corresponents serveis d'informació geogràfica, inclosos els codis i les classificacions tècniques, es posin a disposició de les autoritats públiques o de tercers, de conformitat amb les normes d'execució dictades per la Comissió Europea. També es considera la designació de «tercer» a l'efecte d'aquesta Llei a qualsevol persona física o jurídica diferent de les anteriors a què es fa referència en l'àmbit subjectiu d'aplicació que figura a el referit article 2. S'inclou en l'apartat 1 de l'annex i «informació geogràfica de Referència» de la Llei 14/2010, de 5 de juliol, sobre les infraestructures i els serveis d'informació geogràfica a Espanya, el sistema harmonitzat multiresolució de quadrícules geogràfiques i cartogràfiques amb un punt d'origen comú i amb ubicació i mides de quadrícula normalitzats.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302