Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de reforma de la Llei de 18 de juny de 1870 regles per a l'exercici de la gràcia d'Indult

12/06/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit en el Congrés dels Diputats, havent superat el tràmit de presa en consideració. Entrada en vigor: l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat. Es preveu que serà d’aplicació a tots els expedients en tramitació a la seva entrada en vigor. Es modifiquen els articles 1, 3, 5, 11 i 30 de la Llei de 18 de juny de 1870 i se suprimeix l'art. 29 d'aquesta Llei.

Es determina que els condemnats per tota classe de delictes poden ser indultats, amb les excepcions que preveu aquesta Llei, d'acord amb les disposicions de la mateixa, de tota o part de la pena en què per aquells haguessin incorregut.

També es preveu que no sigui procedent la concessió d'indult, total o parcial, quan es tracti de delictes comesos per una autoritat en l'exercici de la seva funció o càrrec públic, o prevalent-del mateix, amb la finalitat d'obtenir un benefici econòmic per a si o per a un tercer. Tampoc no serà procedent l'indult quan la condemna sigui per delicte relacionat amb la violència de gènere.

Serà nul·la -i no produirà efecte ni s'han d’executar pel tribunal al qual correspongui- la resolució de l'indult en què no es fa així menció expressa, almenys, a la pena en què es dicti la gràcia, al delicte comès, a l'estat d'execució, -i si s’escau, de la pena imposada- al títol d'imputació, a l'origen de la sol·licitud d'indult i, finalment, a la motivació que, segons el parer del Govern, ha justificat la seva concessió

Serà exigible que, segons el parer del magistrat o tribunal que hagi sentenciat, hi hagi raons de justícia, equitat, utilitat pública o deguda reinserció social del condemnat per poder atorgar l'indult total.

La concessió dels indults es farà en Reial decret motivat que es publicarà al BOE, on es recolliran -entre altres circumstàncies-- les raons de justícia, equitat, utilitat pública o deguda reinserció social del penat que concorren en la concessió de l'indult a judici del Govern.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302