Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Constituïda la Comissió dels drets de les persones amb discapacitat de l’ICAB

26/05/2017
D’acord amb l’article 87 dels Estatuts col·legials i altres normes concordants, la Junta de Govern, amb l’objectiu de promoure el respecte dels drets i la protecció de les persones que tinguin qualsevol discapacitat física, mental, intel·lectual o sensorial que dificulti una vida plena personal i d’integració en la societat, evitant qualsevol discriminació que pugui vulnerar la seva dignitat com a ésser humà, ha acordat la constitució de la Comissió dels drets de les persones amb discapacitat de l’ICAB.
Constituïda la Comissió dels drets de les persones amb discapacitat de l’ICAB

La nova Comissió, que tindrà la naturalesa jurídica de Comissió de persones col·legiades, respon a la necessitat d’actuar de forma transversal davant de les diverses situacions que poden sorgir en defensa dels drets de les persones amb discapacitat, de la importància d’una formació transversal del col·lectiu professional i de la conveniència d’interactuar amb altres col·lectius professionals que tracten la qüestió des de la seva visió acadèmica i professional

La Comissió dels drets de les persones amb discapacitat treballarà per promoure la sensibilització de la societat i la protecció legal respecte a la dignitat inherent a la persona amb discapacitat, a la seva autonomia individual, inclosa la llibertat de prendre les pròpies decisions i a la seva independència.

Així mateix, la Comissió promourà la no discriminació, la igualtat d’oportunitats, la participació i inclusió plenes  i efectives de les persones amb discapacitat en la societat, des del respecte per la diferència i l’acceptació de les persones amb discapacitat com a part de la diversitat humana. Especial atenció es dedicarà al respecte a l’evolució de les facultats dels nens i nenes amb discapacitat i al seu dret a preservar la seva identitat.

La Comissió estarà oberta a les necessitats canviants de la societat i en conseqüència col·laborarà amb les administracions i organitzacions especialitzades.

La Junta de Govern, a fi d’impulsar l’organització d’aquesta nova Comissió  i de gestionar el seu funcionament fins a la celebració de les primeres eleccions per proveir l’òrgan de direcció de la Comissió, ha nomenat  també una Junta Gestora amb la composició següent:

Presidents

Blanca de Olivar Oliver, diputada de la Junta de Govern

Josep Capdevila Francàs, diputat de la Junta de Govern

Vicepresident

Xavier Puigdollers Noblom

Secretària

Sílvia García Nogué

Vocals

Joan M. Raduà Hostench

M. del Carmen Parra Rodríguez

La Junta de Govern ha acordat també obrir un termini fins al 31 de desembre de 2017 per tal que els col·legiats i col·legiades que ho desitgin puguin incorporar-se a la Comissió dels drets de les persones amb discapacitat i conformar d’aquesta manera el primer cens de la Comissió.

Els col·legiats i col·legiades que vulgueu incorporar-vos a la nova Comissió podeu omplir el formulari adjunt d’inscripció a les Comissions Col·legials i fer-lo arribar per correu electrònic a comissions@icab.cat o bé lliurar-lo personalment al Departament de la Comissió de Cultura i Formació de l’ICAB situat al centre de Formació ICAB (c/ Mallorca, 281) o a la 4a planta de la seu col·legial (c/Mallorca núm. 283).

Un cop constituït el cens de la Secció, es convocaran les primeres eleccions per proveir el seu òrgan de direcció.

Més informació a comissions@icab.cat  o bé al telèfon 93 496 18 80, extensió 5138.

Barcelona, maig de 2017

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Secretaria de Junta de Govern
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat