Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposta de reforma del Reglament del Parlament

15/05/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Es tramita en Comissió, havent superat el tràmit d’esmenes a la totalitat, pel procediment d’urgència extraordinària i amb reducció dels terminis a la meitat dels que són fixats en el procediment d’urgència ordinari.

Modifica l’article 56, l’apartat 2 de l’art. 135, l’apartat 4. d) de l’art. 138 i l’apartat 2 de l’art. 158 del Reglament del Parlament. També n’addiciona un nou article 78 bis, un nou apartat 1 a l’art. 93 i un nou art. 125 bis

Entre altres aspectes, aquesta reforma incorpora la possibilitat que una proposició de llei es tramiti en lectura única, tràmit que permet aprovar una iniciativa en un únic debat en sessió plenària, si ho acorda el Ple a sol·licitud del grup o grups promotors i un cop escoltada la Junta de Portaveus. Actualment, les proposicions de llei només es poden debatre per aquest procediment si les signen tots els grups parlamentaris. En canvi, els projectes de llei s'hi tramiten si ho acorda el Ple a sol·licitud del Govern i un cop escoltada la Junta de Portaveus.

La proposta de reforma també incorpora articles perquè la Mesa i les meses de les comissions tinguin en compte la conciliació horària en el moment d'elaborar els ordres del dia de les sessions i preveu la possibilitat que els diputats puguin delegar el vot també a les comissions, i no només als plens com ara, amb motiu d'una baixa per maternitat o paternitat o per una hospitalització, malaltia greu o incapacitat perllongada.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302