Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 13/2017, del 6 de juliol, de les associacions de consumidors de cànnabis (DOGC del 13 de juliol de 2017)

04/09/2017
Entrada en vigor: 14/07/2017. Els seus efectes econòmics seran per a l’exercici pressupostari següent al de la seva aprovació.

L’objecte d'aquesta llei és establir el règim jurídic de les associacions de consumidors de cànnabis i de llurs clubs, la regulació de totes les activitats que duen a terme, els drets i deures dels associats, i també els mecanismes de control i d'inspecció de llur activitat des del punt de vista de la salut pública, amb la finalitat de prevenir els riscos inherents al consum de cànnabis i reduir-ne els danys.

Les associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya, que es constituiran com associacions sense ànim de lucre d’acord amb la normativa vigent, s’han d’inscriure en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya. El text regula la seva organització i funcionament, les condiciones dels fundadors (que hauran de ser persones majors d’edat i consumidores de cànnabis) i les d’ingrés dels nous socis, així com els drets de tots ells i les obligacions documentals de l’associació (llibre registre d’associats,  llibre registre d’auto-abastament).

Regula l’ auto-abastament, el transport i la distribució del cànnabis, les condicions i activitats dels clubs, i Limitacions en la publicitat de les associacions i identificació de la seu dels clubs

Estableix mesures de control higiènic i sanitari de les activitats d’aquestes associacions. També preveu l’existència de Programes de Prevenció de Riscos i Reducció de danys i els mecanismes de col·laboració entre les administracions,  tot establint un regim sancionador específic, amb determinació d’infraccions i sancions derivades de l’incompliment d’aquesta normativa

Es preveu que el Govern presenti un projecte de llei de modificació del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de crear noves taxes com a conseqüència del nou règim jurídic de les associacions de consumidors de cànnabis establert per aquesta llei, especialment el relatiu a les actuacions d'inspecció i de control, en què són competents els departaments de la Generalitat concernits.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302