Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència

NOTA DE PREMSA: L’ICAB insta a l’Agència Tributària al cessament de les inspeccions abusives i vulneradores que s’estan fent en empreses i despatxos professionals

17/07/2014
S’ha enviat una carta a l’AEAT per traslladar la preocupació per la forma en què òrgans de la inspecció de tributs estan realitzant els registres a locals de contribuents
NOTA DE PREMSA: L’ICAB insta a l’Agència Tributària al cessament de les inspeccions abusives i vulneradores que s’estan fent en empreses i despatxos professionals

Barcelona 17/7/2014. El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), conjuntament amb el Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, l’Il·lustre Col·legi de Titulats Empresarials, PIMEC, l’Associació Espanyola d'Assessors Fiscals a Catalunya i el Col·legi de l'Advocacia de Lleida, ha traslladat en una carta dirigida a l’Agència Tributària (AEAT) el seu malestar per les inspeccions abusives i vulneradores que s’estan fent en empreses i despatxos professionals. Per això en aquesta mateixa comunicació, l’ICAB i la resta de Col·legis i Associacions insten a aquest organisme al cessament d’aquestes inspeccions perquè atempten contra drets fonamentals constitucionalment garantits com la inviolabilitat de domicili, la protecció de dades personals, la intimitat i el secret de comunicacions; considerant dites actuacions nul·les de ple dret.

Des del Col·legi d’Advocats de Barcelona i la resta de col·lectius professionals, denuncien també que aquestes intervencions s’han realitzat sense autorització judicial i en base a una autorització merament administrativa del Delegat sense motivació. A més,  no és té en compte si el local constitueix el domicili constitucionalment protegit de l’interessat.

També s'ha detectat que, un cop produïda l'entrada, no es discrimina la informació que és objecte de l’esmentada intervenció i no es realitza la preceptiva informació al contribuent dels seus drets.

Per aquest motiu, l’ICAB i la resta de Col·legis i Associacions signants de la carta treballaran conjuntament per combatre aquestes actuacions. 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat