Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència › Comissió de Normativa

Model d'escrit que promou incident excepcional de nul·litat d'actuacions en mèrits de la recent sentència del TJUE de 17 de juliol del 2014

30/07/2014
En mèrits de la recent sentència del TJUE de 17 de juliol del 2014 (dictada en l'assumpte C 169/14) s'ofereix un model d'escrit que promou incident excepcional de nul·litat d'actuacions (ex art. 228 LEC) elaborat d'acord amb la interpretació que segons aquesta sentència TJUE s'ha de fer de l'art. 695.4, 2 LEC, per vulneració del dret fonamental a la tutela judicial efectiva del deutor hipotecari executat en no haver-se-li permès recórrer la interlocutòria que en el seu dia es va dictar per la qual se li va desestimar l'oposició a l'execució hipotecària instada pel creditor.

Aquest incident s'hauria de promoure, si escau, en el termini de 20 dies hàbils a contar des de la sentència TJUE de 17 de juliol de 2014, que declara el defecte causant de la indefensió que s'argumenta. El termini hauria de començar a computar des de la publicació de la STJUE al Diari Oficial de la Unió Europea, fet que encara no s’ha produït.

Consulteu el document adjunt.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302