Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència › Comissió de Normativa

Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 3 de setembre 2014 en l'assumpte C127/12, referida a la legislació espanyola de l'impost de successions i donacions.

04/09/2014
'Incompliment de l'Estat — Lliure circulació de capitals — Artícles 21 TFUE y 63 TFUE — Acord EEE — Artícles 28 y 40 — Impost sobre Successions i Donacions — Repariment de les competències fiscals — Discriminació entre residents i no residents — Discriminació en función del lloc on es troba ubicat el bé immoble — Càrrega de la prova'

La sentència declara que Espanya ha incomplert les obligacions que li incumbeixen en virtut de els articles 63 TFUE i 40 de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu de 2 de maig de 1992, en permetre que s'estableixin diferències en el tractament fiscal de les donacions i les successions entre els drethavents i els donataris residents i no residents a Espanya, entre els causants residents i no residents a Espanya i entre les donacions i les disposicions similars de béns immobles situats en territori espanyol i fora d'aquest.

Documents