Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència › Comissió de Normativa

Modificacions en la regulació de la LEC com a conseqüència del R.Decret Llei 11/2014, de 5 de setembre, de mesures urgents en matèria concursal (publicat al BOE del 6 de setembre de 2014)

08/09/2014
El R.Decret Llei 11/2014, modifica, l'art. 695.4 de la LEC, donant compliment a la STJUE de 2014.07.17, de manera que el deutor hipotecari podrà interposar recurs d'apel·lació contra la interlocutòria que desestimi la seva oposició a l'execució, si aquesta es fundava en l'existència d'una clàusula contractual abusiva que constitueixi el fonament de l'execució o la quantitat exigible.

S'introdueix, a més, una disposició transitòria (Quarta) establint el règim aplicable als procediments d'execució iniciats abans de la seva entrada en vigor; resultant aplicables sempre que l'execució no hagi culminat amb la posada en possessió de l'immoble a l'adquirent.  A més, es determina (en termes similars als que en el seu dia es van utilitzar per a introduir les modificacions derivades de la sentència del cas Aziz - STJUE 2013.03.14) que, en tot cas, en els procediments d'execució en curs a l'entrada en vigor d'aquest Reial decret llei en què s'hagi dictat la interlocutòria desestimatòria a què es refereix el paràgraf primer de l'apartat 4 de l'article 695 de la Llei d'Enjudiciament Civil, en la redacció que en fa aquest Reial Decret Llei, les parts executades disposaran d'un termini preclusiu d'un mes per formular recurs d'apel·lació basat en l'existència de les causes d'oposició que preveu l'apartat 7 de l'article 557.1 i en l'apartat 4t de l'article 695.1 de la Llei d'Enjudiciament Civil.

Aquest termini es computarà des del dia següent a l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret Llei. Igual que en aquesta anterior modificació, s'estableix que la publicitat d'aquesta disposició tindrà el caràcter de comunicació plena i vàlida als efectes de notificació i còmput de aquest termini, i no és necessari en cap cas dictar resolució expressa a l'efecte.

El termini acaba el 8 d'octubre, ja que aquest Reial Decret Llei ha entrat en vigor el 7 de setembre.

 


 

 

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302