Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Novetats Jurídiques / Jurisprudència

Sentència del TJUE de 17 de juliol de 2014, per la qual es resol una petició de decisió prejudicial instada per l'Audiència Provincial de Castelló en el procediment entre Sánchez Morcillo i Abril García contra BBVA, per l'oposició formulada contra l'execució hipotecària de l'habitatge de la seva propietat.

18/07/2014
Podeu consultar el que determina la decisió, així com la ressenya i la sentència.

La decissió determina que:

‘L'article 7, apartat 1, de la Directiva 93/13/CEE del Consell, de 5 d'abril de 1993, sobre les clàusules abusives en els contractes celebrats amb consumidors, en relació amb l'article 47 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, s’ha d’interpretar en el sentit que s'oposa a un sistema de procediments d'execució, com el controvertit en el litigi principal, que estableix que el procediment d'execució hipotecària no podrà ser suspès pel jutge que conegui del procés declaratiu, jutge que, en la seva resolució final, pot acordar com a màxim una indemnització que compensi el perjudici sofert pel consumidor, en la mesura que aquest, en la seva condició de deutor executat, no pot recórrer en apel·lació contra la resolució que desestimi la seva oposició a l'execució, mentre que el professional, creditor executant, sí que pot interposar recurs d'apel·lació contra la resolució que acordi el sobreseïment de l'execució o declari la inaplicació d'una clàusula abusiva’.

Podeu consultar la ressenya i la sentència en els documents adjunts.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302