Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

El TS declara nul l’acord del CGPJ, pel que s’obligava als Jutjats i Tribunals a facilitar informació tributària a l’AEAT referent als advocats/des, pel període 2014-2016

19/11/2018
La Sala 3a del Tribunal Suprem, en Sentència de 13 de novembre de 2018 -notificada el 19- dóna la raó al Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), i declara nul l’acord adoptat per la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de 20 de juliol del 2017, pel que donava resposta afirmativa a la petició de diferents òrgans de l’AEAT, que sol·licitaven informació respecte a la participació d’advocats/des i procuradors/es en tots els procediments judicials dels anys 2014, 2015 i 2016.
El TS declara nul l’acord del CGPJ, pel que s’obligava als Jutjats i Tribunals a facilitar informació tributària a l’AEAT referent als advocats/des, pel període 2014-2016

L’Alt Tribunal anul·la l’acord perquè considera que la informació sol·licitada no pot emparar-se en la modalitat d’informació per subministrament, i que els Plans 2016 i 2017 de la AEAT no justifiquen un requeriment d’informació dirigit globalment a la totalitat del col·lectiu de l’advocacia. Consideren a més, que han de quedar incòlumes les competències pròpies dels òrgans responsables dels arxius, és a dir, els Jutjats i Tribunals.

Per altra banda, hem de fer esment, que l’ICAB, en data 20 de juliol del 2016, va presentar un recurs  davant el Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC) – pendent encara de resolució-, contra una petició d’informació feta per l’AEAT el 17 de setembre de 2013, en què se sol·licitava informació sobre els informes o dictàmens emesos per la Junta de Govern, en els exercicis fiscals de 2009, 2010 i 2011, referents a les minutes de les persones col·legiades com a conseqüència de procediments de Jura de Comptes, reclamacions judicials o extra-judicials o referents a la determinació de costes processals.

Acompanyem còpia de la citada Sentència del Tribunal Suprem.

Documents

Contactes