Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Dones Advocades › Secció de la Infància i de l'Adolescència

Crònica de l’acte 'Els drets de les nenes'

27/11/2018
L’11 d’octubre és el Dia Internacional de la Nena, creat per l’ONU l’any 2011 per fer visible la situació de les nenes al món. Precisament en relació a aquesta temàtica, la Comissió de Dones Advocades i la Secció de la Infància i l'Adolescència de l’ICAB vàrem organitzar conjuntament el passat 28 de maig de 2018 un acte sota el títol 'Els drets de les nenes'.
Crònica de l’acte 'Els drets de les nenes'

Durant l’acte, el ponent, Carlos Villagrasa Alcaide, Professor Titular de Dret Civil a la Universitat de Barcelona, Magistrat Suplent a l'Audiència Provincial de Barcelona, President de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Infància i l’Adolescència (ADDIA) i Vocal de la Secció de la Infància i l'Adolescència, va abordar les diferents problemàtiques que afecten específicament les nenes, tals com les mutilacions genitals femenines (una pràctica brutalment contrària als drets humans, encara molt estesa), la limitació en l’accés a l’educació (encara discriminatòria respecte dels nens en nombrosos països), els matrimonis forçats, les esclaves domèstiques, la violència de gènere, les violacions i demés agressions sexuals normalitzades en la vida quotidiana i també com a arma de guerra, i el tràfic massiu de nenes i noies amb finalitat d’explotació sexual, entre d’altres.

Durant l’acte, moderat per la companya Blanca Padrós, Vocal de la Comissió de Dones Advocades, el ponent, Carlos Villagrasa, va posar també de relleu com inclús la normativa específica de defensa de la infància sovint està pensada per a les situacions dels nens (nens soldat, etc.), les quals de fet constitueixen temàtiques que també afecten les nenes (també les nenes són utilitzades com a soldats), i no entren en canvi a abordar tant com caldria les temàtiques abans esmentades, que afecten específicament les nenes.

Les nenes en el món pateixen doncs una doble discriminació per raó de gènere i d’edat, a les quals sovint s’afegeixen d’altres, com la raça o la pobresa.

Queda doncs molta feina per fer. Comencem per fer-ho visible.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat