Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió de Dones Advocades

NOTA DE PREMA: La Comissió de Dones Advocades de l’ICAB reivindica el 'Dia Internacional de les Dones’ llegint un manifest de suport a la vaga general feminista com a eina per lluitar per la igualtat de drets i la no discriminació

08/03/2019
Amb motiu del ‘Dia internacional de les Dones’, la Comissió de Dones Advocades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha fet un acte reivindicatiu a les portes del Palauet Casades, que ha comptat amb la participació de la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay, i de la diputada de la Junta de Govern Emma Gumbert.
NOTA DE PREMA: La Comissió de Dones Advocades de l’ICAB reivindica el 'Dia Internacional de les Dones’ llegint un manifest de suport a la vaga general feminista com a eina per lluitar per la igualtat de drets i la no discriminació

En el transcurs d’aquest acte de la Comissió de Dones Advocades del Col·legi, que també ha comptat amb l’assistència de la diputada de la Junta de Govern responsable d’aquesta Comissió, Olga Arderiu, i de la seva presidenta,Teresa Blasi, s’ha llegit un manifest de suport a la vaga general feminista com a eina per reivindicar la lluita per la igualtat de drets i la no discriminació.
 
La Comissió de dones advocades de l’ICAB considera que la d’avui és una vaga laboral, de consum i de cures per fer palès que el masclisme i les seves violències estan presents a cada sector social i afecten a les relacions de parella, però també a les discriminacions que les dones pateixen a la feina a causa de l’escletxa salarial o de l’assetjament per raó de maternitat, i fins i tot de consum, arran de l’anomenada taxa rosa.
 
La Comissió de Dones també ha assenyalat que enguany s’han emès sentències on es culpa les dones de les agressions que pateixen i on es demana a aquest col·lectiu no sortir de les normes imposades pels rols de gènere imperant.  
 
Finalment ha demanat l’aplicació urgent del Conveni d'Istanbul a l’ordenament jurídic.
 
Comissió de Dones Advocades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

La Comissió de Dones Advocades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona realitza una tasca transversal per a la defensa, control i divulgació de tots aquells aspectes de la realitat que es refereixen o afecten a les dones.

Des de la seva creació, l'any 1984, la Comissió té una permanent de treball i periòdicament es fan plenaris amb totes les dones advocades inscrites.

El 1987, la Comissió va organitzar el primer Congrés Estatal de Dones Advocades a Barcelona. Des de llavors se celebra cada any en diferents ciutats de l'Estat. La tasca de la Comissió consisteix en l'estudi i discussió de les diferents lleis i propostes legislatives que afecten les dones, així com la seva aplicació pràctica.

Durant l'any celebra reunions, jornades i col·loquis des del punt de vista de gènere, incorporant no només aspectes jurídics sinó també perspectives històriques, psicològiques i socials. També dóna suport legal a altres grups o associacions que treballen en temes relatius a la dona.
 
Les opinions expressades en aquest comunicat de premsa pertanyen exclusivament a aquesta Comissió/Secció. L'opinió oficial del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona l'expressa la Junta de Govern d'aquesta Corporació a través dels comunicats signats pel Departament de Comunicació.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comissions
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat


  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat