Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Aprovada per àmplia majoria la gestió anual de la Junta, la memòria d'activitats, els estats financers, la liquidació pressupostària 2018 i els pressupostos de l’ICAB per al 2019

03/04/2019
En el marc de l’Assemblea General Ordinària celebrada el dimecres 3 d’abril.
Aprovada per àmplia majoria la gestió anual de la Junta, la memòria d'activitats, els estats financers,  la liquidació pressupostària 2018 i els pressupostos de l’ICAB per al 2019

Notícies relacionades

La degana ha exposat que s’ha assolit el pla d’acció que es va presentar en el marc de la passada assemblea, i que prova de tot el treball realitzat amb molta il·lusió per la Corporació durant el darrer any està reflectit a la memòria d’activitats de l’any 2018 i s’ha resumit en un vídeo que s’ha projectat i que recull els principals eixos estratègics de la Junta: Pla d’igualtat; Transformació Digital; En defensa de l’advocacia, Funció social de l’advocacia i Més i millors serveis per als col·legiats i col·legiades 

L’Assemblea General Ordinària s’ha iniciat amb les paraules de la degana, Mª Eugènia Gay, qui ha cedit la paraula al diputat Joaquim de Miquel, que ha donat resposta a les peticions escrites d’informació referides a l’ordre del dia.  

PROJECTES PER AL 2019
La degana ha prosseguit la seva intervenció destacant els principals projectes per al 2019. 

Defensa del dret de defensa
Ha afirmat que la defensa dels col·legiats i col·legiades és el primer eix vertebrador i pilar sobre el que descansa l’acció del Col·legi, i per això la institució treballa per als lletrats i lletrades davant de possibles disfuncions en l’exercici del dret de defensa i reivindica un funcionament impecable de l’Administració de Justícia.
En aquest sentit, a través de la CRAJ s’han posat en marxa dues campanyes basades en estudis previs sobre els retards en els assenyalaments i la manca de traductors i intèrprets.

Nova pàgina web 
La degana també ha assenyalat que al 2019 s’engegarà una nova web. Aquest projecte forma part de les accions per impulsar la transformació digital com a eix principal d’acció. 
En aquest sentit, ha destacat que el Col·legi ja ha començat a treballar-hi fent partícips de la nova web a les comissions i seccions a través de diverses consultes. També s’ha destacat que la nova pàgina s’haurà d’adaptar als dispositius mòbils, integrar les xarxes socials i serà personalitzable en funció de les inquietuds dels col·legiats i col·legiades. 

Internacionalització   
Un altre eix per al 2019 és el reforçament de la internacionalització de l’advocacia. 
L’ICAB és membre de les principals organitzacions internacionals, per això la degana ha afirmat que aquesta condició ha de facilitar que els col·legiats i col·legiades puguin beneficiar-se dels  contactes fets per participar en les trobades de networking i per establir sinergies amb altres advocats i advocades.

L’ICAB promou la participació en el Congrés de l’Advocacia de Valladolid
La degana ha remarcat que el proper mes de maig l’advocacia barcelonina ha de tenir una presència important en el ‘12è Congrés de l’Advocacia’ que se celebrarà a Valladolid. Per això l’ICAB subvenciona el 40% de la inscripció i farà l’abonament corresponent als lletrats i lletrades que s’hagin inscrit prèviament sense aquest benefici.

Transformació Digital
Des del Col·legi es continuarà impulsant l’eix de la transformació digital que ha tingut enguany una visibilitat enorme gràcies a les aliances amb entitats clau com WMC o GSMA i la presentació de la Carta dels Drets de la Ciutadania en l’era digital que ha estat liderada des d’ICAB i que suposarà un punt d’inflexió en el reconeixement dels drets de les persones, ha explicat la degana.

Recerca, Desenvolupament i Innovació R+D+I
Una altra línia d’actuació que ha assenyalat és la relativa a la Recerca, Desenvolupament i Innovació R+D+I per tal que l’ICAB sigui líder entre tots els col·legis professionals i a més ajudi a tots els advocats i advocades a què protagonitzin també aquest lideratge gràcies al reforçament en formació i, molt especialment, en àrees com la protecció de dades de caràcter personal. 

Eines per als col·legiats i col·legiades
La degana també ha animat als companys i companyes a usar les APP exclusives per a l’advocacia com ICABLEX, que facilita les sentències importants i innovadores, o l’aplicació dels Jutjats de guàrdia que permet que les guàrdies del torn d’ofici s’insereixin directament en les agendes del mòbil... En aquest sentit, ha assenyalat que el Col·legi continuarà treballant i facilitant eines que poden ser útils per a l’advocacia.

Mediació i Arbitratge
Des de l’ICAB s’ha reimpulsat aquest 2019 la mediació i l’arbitratge a través de la inauguració del nou Centre ADR, que està situat a la primera planta de la seu col·legial.

Conciliació
La conciliació és un dels pilars sobre els que ha de descansar l’oferta formativa del Col·legi, per això, la degana ha dit que s’oferirà més formació gratuïta i de qualitat en horari de migdia per tal facilitar la màxima assistència i la conciliació amb el dia a dia professional i personal. També està prevista l’ampliació de l’oferta formativa i de suport documental, com a pilar fonamental per a exercir amb millors garanties la professió. Des de l’ICAB també es facilitarà el contacte de despatxos amb oportunitats de feina per als advocats i advocades. 

Estats Financers i pressupostos 2019
Un cop exposats tots els objectius per al 2019, la degana ha cedit el torn de  paraula al tresorer, Josep Maria Balcells, qui ha facilitat  les dades relatives a la liquidació pressupostària del 2018 així com al pressupost previst per al 2019.

Defensor de la persona col·legiada

El defensor de la persona col·legiada, Joan Maria Xiol, ha presentat la memòria de la seva actuació tot exposant les queixes presentades al llarg del 2018.

Votacions

Després s’ha procedit a fer dues votacions. La primera sobre la gestió anual de la Junta de Govern, la memòria del Col·legi, els estats financers i la liquidació del pressupost corresponent a l’exercici 2018. La segona sobre el pressupost per a l’any 2019.

L’Assemblea ha finalitzat un cop fetes totes les intervencions per part dels col·legiats i col·legiades assistents.