Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca

Inauguració de l'exposició 'Les aigües en moviment: una visió jurídico-històrica' a la Biblioteca de l'ICAB

20/03/2019
La Biblioteca de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) organitza l’acte inaugural de l’exposició bibliogràfica ‘Les aigües en moviment: una visió jurídico-històrica’. Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua declarat per les Nacions Unides, l’acte se celebrarà aquest divendres 22 de març, a les 13 hores, a l’avantsala de la Biblioteca de l’ICAB.
Inauguració de l'exposició 'Les aigües en moviment: una visió jurídico-històrica' a la Biblioteca de l'ICAB

L’esdeveniment serà presidit per la degana del Col·legi, Mª Eugènia Gay, i pel diputat i bibliotecari de l’ICAB, Joaquim de Miquel Sagnier.

L’exposició pretén cridar l’atenció sobre un problema candent de la nostra situació ambiental, posant de relleu la vessant jurídica de les aigües al llarg de la història. Partint del dret romà i de la casuística i conflictivitat que va provocar la seva concepció comunal de l’aigua, l’exposició farà un repàs pels drets que estigueren sota domini de la Monarquia Hispànica: dret aragonès, dret català, dret valencià i dret castellà; ja siguin les normes que l’apliquen, així com les sentències emanades de tribunals catalans.

A més a més, l’exhibició donarà a conèixer també les ‘aigües salades’ i la important normativa emanada del Llibre del Consolat de Mar, pel que exposarà per primera vegada al públic una petita col·lecció de consolats italians, així com els plets que se’n deriven.

L’acte de presentació de l’exposició serà d’entrada lliure al públic.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Departament de Biblioteca (Direcció)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. direcciobiblioteca@icab.cat