Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret-Llei 16/2018, de 26 d’octubre, pel qual s’adopten determinades mesures de lluita contra el tràfic il·lícit de persones i mercaderies en relació a les embarcacions utilitzades (BOE del 27/10/2018)

26/11/2018
Entrada en vigor: 28/10/2018

La norma determina la qualificació com a gènere prohibit de determinat tipus d'embarcacions als efectes que preveu la normativa de contraban, per contribuir de manera eficaç a l'eradicació del contraban comès mitjançant la seva utilització (permetent confiscar-les fins i tot en terra i sense càrrega il·lícita i incoar els corresponents expedients sancionadors o formular les denúncies que resultin pertinents) així com impedir el desenvolupament d'activitats de transport il·legal de persones mitjançant l'ús d'aquestes embarcacions, incrementant les possibilitats dels òrgans de l'Estat d'actuar de manera àgil i eficaç sobre l'instrument bàsic usat per les organitzacions criminals per a la realització de les activitats delictives esmentades.

Estableix la qualificació com a gènere prohibit de determinat tipus d'embarcacions semirígides o llanxes semirígides o similars, així com aquelles altres que, en atenció a les circumstàncies concurrents, es pugui acreditar l'existència indicis racionals que el destí de les mateixes és la realització d'actes de contraban. Es determinen quines són, llevat de prova en contra. Es crea el Registre d'Operadors de Pneumàtiques i Semirígides d'Alta Velocitat i es regula el procediment d'autorització i inscripció en el mateix , les conseqüències en cas d'incompliment i el procediment d'inspecció i control.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302