Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió d'Advocats/des Mediadors/des | Centre ADR - ICAB (Centre per a la Resolució Alternativa de Conflictes)

Jornada Formativa ADR 7X7 Coordinació de parentalitat: 'On estem i cap a on anem?'

03/04/2019
El 9 d'abril a les 18:00 hores teniu una cita al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, on es debatrà sobre la figura de la Coordinació de Parentalitat, hi haurà un intercanvi d'experiències, però sobretot es vol debatre respecte les fortaleses i debilitats de la figura per millorar la seva consolidació i aplicació.
Jornada Formativa ADR 7X7 Coordinació de parentalitat: 'On estem i cap a on anem?'

Aquesta figura es pot aplicar a centenars de procediments Judicials relacionats amb l’exercici de la parentalitat iniciats per progenitors immersos en divorcis d’alta conflictivitat on hi han fills.

La Coordinació de parentalitat es tradueix en un procés d’acompanyament voluntari (acceptat per les parts) per part d’un professional designat pel jutge que ajuda els progenitors i la família a trobar solucions en relació a l’exercici parental. El coordinador esdevé una figura híbrida i diferenciada del que és la mediació, el peritatge, l’educació, la teràpia o l’assessorament.

A partir d’experiències a Canadà i als Estats Units, en els procediments altament judicialitzats s’ha incorporat aquesta nova figura anomenada Coordinació de Parentalitat a Catalunya on es va iniciar la seva aposta mitjançant el Centre de Mediació de la Generalitat ara fa quatre anys  engegant una experiència pilot que actualment esta finalitzada.

Des de llavors, a falta d’un procediment estàndard, els jutjats solen adjudicar les coordinacions parentals entre el llistat de participants a la prova pilot per donar sortida a les sentències.

D'aquests aspectes i d'altres com la necessitat de la seva regulació, així com el cost d'un procés de llarga durada, la seva dificultat tècnica, i la coordinació de professionals son temes que volem posar a debat a la Jornada Formativa ADR 7x7

Més informació i inscripcions.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Centre ADR - ICAB (Centre per a la Resolució Alternativa de Conflictes)
    Mallorca, 283 primera planta
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    (Anteriorment, CEMICAB) T. 93 601 12 12 - EXT. 5319 T. 902 50 09 90 F. 93 215 10 62 E. adr@icab.cat E. cemicab@icab.cat