Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència, en matèria de participació en el cost de les prestacions i serveis de les persones beneficiàries

18/02/2019
És una Iniciativa Legislativa Popular. Ha estat presa en consideració. Es troba en tràmit al Congrés dels Diputats

Per tal de reorientar i enfortir el Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència, dotant-lo de major equitat i obertura, i contrarestant els efectes perversos evidenciats en aquests primers anys de desenvolupament, es pretén aquesta modificació legal que aspira a establir, amb rang legal, criteris més clars i justos en relació amb la capacitat econòmica i la participació en el cost de les prestacions d'autonomia personal i atenció a la dependència per part de les persones beneficiàries.

D'una banda, es planteja la reforma de l'article 14 de la vigent Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i d'atenció a les persones en situació de dependència. Es precisa que serà també objecte de normativa reglamentària estatal la regulació de la participació en el cost de les prestacions, tal com passa ara amb la capacitat econòmica. De la mateixa manera, respecte d'aquest mateix article, s'amplien els factors que es tenen presents a l'hora de determinar tant la renda com el patrimoni, afegint a l'edat el moment vital d'aparició de la situació de dependència i la seva major o menor prolongació al llarg de la vida de la persona beneficiària.

D'altra banda, es planteja la modificació de l'article 33 del text legal, s'incorporen diverses garanties per a les persones beneficiàries que modulen el seu esforç de participació en el cost de les prestacions que reben, com l'exempció d'aportació per sota d'un determinat llindar de capacitat econòmica (2,5 vegades el IREM); la limitació màxima en la participació, que queda fixada en el 60% del preu de referència del cost del servei; o, en fi, la seguretat d'un mínim per a despeses personals, que no podrà ser inferior al 30% de la capacitat econòmica.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302