Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència

Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica (DOGC de 05.08.2015)

24/08/2015
Entrada en vigor: 06.08.2015, llevat de les mesures amb augment de crèdits o disminució d’ingressos amb relació al pressupost vigent, que no entraran en vigor, en la part que comporti aquesta afectació pressupostària, fins a l’exercici pressupostari següent al de l’entrada en vigor.
Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica (DOGC de 05.08.2015)

Implanta un procediment extrajudicial de resolució de situacions de sobreendeutament de persones consumidores, que gestionaran les anomenades “Comissions de Sobreeendetament a través de la mediació en consum, amb facultats de decisió (incloent la d’establir un pla de pagaments o de reestructurar del deute) i subjecte a la revisió del jutge competent. El procediment és incompatible amb el concurs de creditors. Si no s’arriba a un acord, el jutge ha de’establir un pla de pagament de compliment obligat. En cas d’incompliment, es liquidaran els actius (exclosos els béns inembargables) i el jutge por establir la cancel·lació d’imports no satisfets, de la que es pot beneficiar qui ha estat fiador del deutor i n’és familiar. Preveu un dret de retracte del consumidor afectat per la cessió de crèdit garantit amb el seu habitatge

Incorpora mesures per evitar els desnonaments que puguin conduir a una situació de manca d’habitatge, per evitar la pobresa energètica lligada a la situació d’exclusió habitacional i per a garantir la funció social de la propietat i impulsar la creació d’habitatge assequible..

 

http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=700006&language=ca_ES

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302