Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió d'Estrangeria

Comunicat del Defensor del Poble relatiu a la problemàtica generada per la falta de cites prèvies

07/11/2019
El Defensor del Poble ens envia un informe amb les recomanacions per abordar l'absència de cita prèvia, arran de la reunió que va tenir amb la degana de l'ICAB.

El dia 9 d’octubre de 2019, la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, es va reunir amb el Defensor del Poble. Un dels temes tractats en aquesta reunió va ser la problemàtica que genera l’absència de cita prèvia. Arran d'aquesta trobada, el Defensor del Poble va enviar-nos el 16 d'octubre un informe de les darreres respostes rebudes per la Sotsdelegació de Govern i Prefectura Superior de Policia de Barcelona.
Tenint en compte que la falta de cita prèvia és un problema que s’estén a altres indrets del territori nacional, el Defensor del Poble ha formulat recomanacions a la Secretaria d’Estat de Migracions i la Secretaria d’Estat de Política Territorial perquè adoptin els mitjans tècnics per garantir l’existència de cites, així com analitzar les plantilles que presten servei en les oficines d’estrangeria, a l’objecte de dotar-les de personal suficient per realitzar les gestions encomanades.

En el document adjunt transcrivim les respostes de les Administracions implicades i les recomanacions del Defensor del Poble.

Documents

Contactes