Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: La degana de l’ICAB lliura als partits polítics un document amb les ‘15 propostes per a una Justícia Digna’

05/11/2019
Ha estat en el marc del debat celebrat aquest matí al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per tal de conèixer les propostes electorals dels partits polítics en matèria de justícia de cara a la propera convocatòria d’eleccions generals
NOTA DE PREMSA: La degana de l’ICAB lliura als partits polítics un document amb les ‘15 propostes per a una Justícia Digna’

Barcelona, 5 de novembre de 2019. Amb ocasió de les properes eleccions Generals previstes per al diumenge 10 de novembre, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha celebrat avui un debat amb representants de diferents partits polítics per tal d’analitzar els seus programes electorals en matèria de justícia.

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, ha moderat el debat en el qual hi han participat Carina Mejías, candidata número 4 per la circumscripció de Barcelona del Grup Parlamentari Ciutadans (C's); Mercè Perea, candidata número 3 per la circumscripció de Barcelona del Grup Parlamentari Socialista (PSC); Carolina Telechea, advocada i número 2 per la circumscripció de Barcelona del Grup Parlamentari Republicà Esquerra de Catalunya Sobiranistes (ERC); Manuel Reyes, candidat número 3 per la circumscripció de Barcelona del Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya (PP); Joan Comorera, advocat i candidat al Senat per Barcelona del Grup Parlamentari Catalunya En Comú Podem; Jaume Alonso-Cuevillas, candidat número 3 per la circumscripció de Barcelona del Grup Parlamentari Junts per Catalunya (JxCAT) i Juan Carlos Segura, advocat i candidat número 3 per la circumscripció de Barcelona de Vox.

En el marc d’aquest acte la degana del Col·legi ha lliurat als diferents representants polítics dels partits polítics participants en aquest debat el  document de la campanya “15 propostes per a una Justícia Digna”, impulsada des de l'Advocacia de Barcelona, i que inclou les mesures a aplicar de forma urgent en l’àmbit de la Justícia i que es demanaran implementar al futur titular del ministeri de Justicia

Les 15 propostes són: 

1. Per una Llei del Dret de Defensa que asseguri la intervenció de l'Advocacia com a única garantia de l'accés ple i efectiu a la Justícia per a tota la ciutadania.
2. Per una Justícia respectuosa amb el temps de la ciutadania i dels i de les professionals. Reivindiquem celeritat en els processos i puntualitat en els assenyalaments.
3. Per una Justícia que asseguri la justa i puntual retribució per als i les professionals excel·lentment qualificats del Torn d'Ofici, garantint el Dret de Defensa a la ciutadania.
4. Per una Justícia dotada de mitjans suficients i complementaris a l'Advocacia com traductors, intèrprets i perits, imprescindibles per garantir la defensa dels drets de la ciutadania.
5. Per una planta judicial que asseguri l'accés a la judicatura d'un nombre de jutges i jutgesses suficient a les necessitats de la ciutadania i equiparat a la resta d'Europa.
6. Per la reorganització de l'oficina judicial: un funcionament que respongui a criteris d'eficiència i eficàcia garantint una resposta judicial a temps.
7. Per una Justícia del segle XXI que doni resposta a les necessitats de l'Advocacia i de la societat davant l'imparable avanç tecnològic.
8. Per una Justícia eficient, sostenible i interconnectada en la qual la implementació de l'Expedient Judicial Electrònic sigui una realitat accessible a tota la ciutadania.
9. Per una Justícia que avanci d'acord amb l'ODS 16: Pau, Justícia i Institucions sòlides de l’Agenda 2030 de l'ONU. Construïm una societat més lliure, igualitària i justa.
10. Per un pacte d'Estat per a la Justícia amb la participació activa de l'advocacia.
11. Per una Justícia cada vegada més sensible i compromesa amb els col·lectius necessitats d'especial protecció com els menors i les víctimes de violència o tràfic de persones.
12. Per una Justícia capaç de jutjar amb perspectiva de gènere.
13. Per una justícia oberta a la resolució alternativa de conflictes que pal·liï l'actual congestió i tingui com a objectiu l'acord entre les parts.
14. Per una justícia on es garanteixi que tots els seus intervinents disposin de formació continuada, actualitzada i especialitzada.
15. Posada en marxa d’una campanya proposant 15 mesures concretes dirigides als partits polítics i els seus programes de Justícia

Amb aquesta campanya s’ha volgut posar en relleu el paper de l’Advocacia, que en els últims anys ha treballat per reivindicar una Administració de Justícia dotada d’òrgans judicials suficients, finançada, moderna, digitalitzada i paritària, per garantir el Dret de Defensa a tota la ciutadania.
 

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat