Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei sobre establiment d'una prestació d'ingressos mínims en l'àmbit de protecció de la Seguretat Social

04/11/2019
Aquesta iniciativa és una iniciativa legislativa popular que es tramitarà per les Corts Generals quan es constitueixi la nova legislatura.

Modifica la lletra c) de l'apartat 1 de l'article 38 del Reial Decret Legislatiu 1/1994, de 20 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de Seguretat Social, per afegir un segon paràgraf per tal de regular la prestació no contributiva d'ingressos mínims. A més s'incorpora un nou capítol X al títol II d’aquest Reial Decret Legislatiu 1/1994, de 20 de juny, amb el desplegament de la regulació de la prestació d'ingressos mínims. També es modifica el Reial Decret Legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'infraccions i sancions en l'ordre social.

Es preveu que en el termini d'un any, el Govern aprovarà un projecte de llei de reordenació integral de les prestacions de Seguretat Social per desocupació, tant en el seu nivell contributiu com assistencial, amb l'objectiu de corregir els desequilibris que es detecten en la cobertura de les diverses situacions mitjançant l'ampliació de la protecció per aquesta contingència

La finalitat d'aquesta iniciativa és la creació d'una nova prestació que amplia l'acció protectora de la Seguretat Social (la Prestació d'Ingressos Mínims), està destinada a garantir uns ingressos que assegurin unes condicions bàsiques per atendre les necessitats més essencials a les persones que, amb disponibilitat per treballar, no tenen ocupació i d'uns recursos econòmics mínims per a si i, si escau, per als familiars al seu càrrec.

La iniciativa desplega la regulació de la Prestació determinant l’objecte de la protecció, els beneficiaris, el límit de rendes o ingressos, la quantia de la prestació d'ingressos mínims, la durada i dinàmica del dret a la prestació d'ingressos mínims, les obligacions de les persones beneficiàries de la prestació d'ingressos mínims, al règim d'incompatibilitats d’aquest ajut, els seu règim financer i la gestió de la prestació.
 

INICIATIVES LEGISLATIVES CORTS GENERALS

http://www.congreso.es/public_oficiales/L13/CONG/BOCG/B/BOCG-13-B-6-1.PDF

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302