Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

REIAL DECRET-LLEI 13/2019, de 11 d'octubre, pel qual es regula l'actualització extraordinària dels lliuraments a compte per a l'any 2019 de les comunitats autònomes de règim comú i de les entitats locals, en situació de pròrroga pressupostària, (...)

21/10/2019
Entrada en vigor: 12/10/2019.

(...) i s'estableixen determinades regles relatives a la liquidació definitiva de la participació de les entitats locals en els tributs de l'Estat, corresponent a l'any 2017. (BOE de 2019.10.12)

S'estableix el règim general d'aplicació dels lliuraments a compte del sistema de finançament autonòmic (SMA) en situació de pròrroga pressupostària. Referent a això, s'estableixen les regles de determinació de la previsió d'ingressos tributaris previs a la cessió a les administracions territorials. Es concreten així mateix quines són les referències temporals que s'han de tenir en compte per a la consideració de la situació de publicació, disponibilitat o període de liquidació que correspongui en relació amb la resta de paràmetres, variables o dades de referència necessaris per a l'aplicació del que preveu els articles 12 a 20 de la Llei 22/2009, de 18 de desembre. En aquest sentit, es pren com a data de referència l'1 de gener de 2019.

A més, es determina el calendari de lliurament i aplicació del que disposa la proposta del Reial decret llei.

La disposició recull també els preceptes que afecten a la participació de les entitats locals en els tributs de l'Estat, incloent les regles d'actualització de les entregues a compte de la participació de les entitats locals en tributs de l'Estat corresponent a l'any 2019, establint el seu règim jurídic, els criteris de determinació de l'índex provisional d'evolució dels ingressos tributaris de l'Estat i els valors de referència per al càlcul dels lliuraments a compte de la cessió d'impostos estatals i de la participació corresponent a les variables població, esforç fiscal i invers de la capacitat tributària aplicable als municipis no inclosos en el model de cessió d'impostos estatals.

Es preveu la instrumentació dels suplements de crèdit necessaris, identificant els imports necessaris per atendre les actualitzacions dels lliuraments a compte del sistema de finançament de les CCAA i de la participació de les entitats locals en tributs de l'Estat, així com la modalitat de finançament d'aquelles modificacions pressupostàries.

Es prorroga per 2019 que disposa article 129.6 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a 2018, referit als Fons de Compensació Interterritorial, per a la seva aplicació durant l'exercici 2019.

NORMATIVA APROVADA LLEIS DE LES CORTS GENERALS

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2019-14635

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302