Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ)

La CRAJ informa: Pericials a la jurisdicció contenciós administrativa

09/10/2012
La pràctica de la prova pericial, d'extraordinària rellevància per resoldre determinats assumptes en l'àmbit contenciós-administratiu (així, en matèria de responsabilitat patrimonial, medicosanitària i en molts assumptes urbanístics) té un tractament diferent, en funció del jutjat o tribunal que conegui del procediment.

A partir d'una comunicació dirigida a la CRAJ per companys amb àmplia dedicació a la responsabilitat patrimonial en l'àmbit mèdic-sanitari, es va posar de manifest que en alguns òrgans jurisdiccionals amb seu a Barcelona:

  1. Les informes pericials de part no s'admeten com a proves pericials sinó com meres proves documentals.
  2. Conseqüència directa de l'anterior, s'impedeix a la part interessar aclariments del seu perit i en el cas que s'admetin, s'han de plantejar per escrit.

En aquest sentit, informem de la conveniència d'aportar la pericial de part amb l'escrit de demanda o de contestació, encara que la mateixa estiga ja en l'expedient administratiu.

I així mateix, de sol·licitar, per altressí, la seva admissió com a prova pericial perquè no sigui tractada com una documental més i sol·licitar la celebració de vista a l'empara del que disposa l'art. 347 LEC.

Contactes