Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

L'ICAB inicia actuacions informatives

21/05/2020
L'ICAB iniciarà actuacions informatives per la notícia apareguda en diversos mitjans en relació a la querella que una companyia mercantil (coneguda com ARRIAGA ASOCIADOS) diu haver presentat contra diversos magistrats de la Secció 15 de l'Audiència Provincial de Barcelona, a conseqüència de la sentència núm. 634/2020, de 24 d'abril de 2020 d'aquest tribunal.
L'ICAB inicia actuacions informatives

Notícies relacionades

La discrepància amb una resolució judicial, que segons sembla consisteix a "anar contra la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea", s'ha de plantejar a través dels recursos judicials establerts a aquest efecte per les lleis processals. És evident que això és el que, si escau, procedeix contra la sentència que pretesament dóna peu a aquesta querella, ja que no és ferma i contra ella cal formular un recurs de cassació.

Des d'aquest punt de vista, la interposició d'una querella per una pretesa prevaricació d'un Tribunal, sense haver esgotat la via jurisdiccional establerta a aquest efecte, resulta absolutament inacceptable, sobretot si aquesta prové d'una entitat mercantil, que no és una societat professional.

Des de l'ICAB es rebutja amb fermesa qualsevol instrumentalització d'una acció penal tan greu per a possibles finalitats publicitàries o de captació de clients, per part d'entitats que no constitueixen societats professionals de l'advocacia, i que poden escapar al control deontològic dels òrgans col·legials, la qual cosa constitueix una manifesta falta de garantia per als consumidors.

La vigent normativa de l’Advocacia catalana obliga als/les professionals de l'advocacia a comportar-se amb prudència, lleialtat i bona fe, davant l'administració de justícia, tant en les seves manifestacions com en els seus escrits, per la qual cosa davant aquesta situació s'iniciaran les actuacions informatives que procedeixin.