Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Comunicat del Col·legi d’Advocats de Barcelona en relació al dret a l’autodeterminació

08/01/2013
Davant el Comunicat de premsa enviat el 7 de gener per la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del lliure exercici de l’advocacia en relació al dret d’autodeterminació, el Col·legi d’Advocats de Barcelona vol aclarir:
Comunicat del Col·legi d’Advocats de Barcelona en relació al dret a l’autodeterminació

1. Es tracta d’unes reflexions emeses per l’esmentada Comissió, que té autonomia tal com recull l’article 93.8 dels estatuts, per fer les comunicacions que consideri oportunes identificant-se com a Comissió i sense atribuir-les a la Corporació.

2. La Comissió de Defensa és 1 de les 14 comissions de persones col·legiades del Col·legi d’Advocats de Barcelona. L’opinió oficial d’aquesta corporació l’expressen els comunicats i notes de premsa emesos per la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

3. El posicionament institucional de la Corporació continua sent el de la “Declaració institucional de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona” emès el passat 31 d’octubre i que reproduïm novament per a la vostra informació:

“La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB), davant de l’intens debat social i polític que viu Catalunya i com a representant d'un col·lectiu històricament i especialment sensible als valors democràtics del país, fa pública la següent declaració:

Les lleis, siguin del rang que siguin, han de ser promulgades, derogades o modificades d'acord amb les necessitats de la voluntat popular, expressades periòdicament i democràticament.

Aquestes necessitats per naturalesa són prèvies, evolutives i canviants. El fet sempre precedeix el dret.

La Junta de Govern de l’ICAB, conscient de representar un ampli col·lectiu de juristes de totes les ideologies, sensibilitats i sentiments, expressa el seu suport perquè es treballi dins del marc de respecte als drets fonamentals, tant individuals com col·lectius, i perquè la societat pugui avançar lliurement en el desenvolupament del que hagi estat expressat a les urnes amb la fermesa, seny, seguretat jurídica i profund sentit democràtic que sempre ens ha caracteritzat".

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat