Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: Les càpsules formatives de l’ICAB aconsegueixen 298.000 impressions i superen les 39.000 visites durant el primer mes de confinament

17/04/2020
Es tracta d'un nou servei de formació online que el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha habilitat en obert i de manera gratuïta per a tota la ciutadania amb l'objectiu d'analitzar qüestions jurídiques d'actualitat
NOTA DE PREMSA: Les càpsules formatives de l’ICAB aconsegueixen 298.000 impressions i superen les 39.000 visites durant el primer mes de confinament
 • L'impagament de lloguers, la gestió de la custòdia compartida i guarda dels fills durant l'Estat d'Alarma, com afrontar l'impagament de la hipoteca o com aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), entre les sessions més vistes
 • Més de 13.400 usuaris accedeixen a les càpsules formatives a través del telèfon mòbil

Barcelona, 17 d'abril de 2020.- El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha registrat 298.000 impressions i més de 39.000 visites d'usuaris i usuàries a les càpsules formatives que ofereix de forma totalment gratuïta per a l'advocacia i per a la ciutadania i així poder ajudar i facilitar la major informació possible en aquests moments tan difícils, a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la COVID-19. Tot això, a través de la seva pàgina web (www.icab.cat) i el canal oficial de l’ICAB en la plataforma Vimeo.

Davant la situació de confinament, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha habilitat aquest nou servei de formació on-line en obert amb l'objectiu de contribuir, de la mà d'experts i expertes en diferents àrees del Dret. Han participat magistrats i magistrades, catedràtics i catedràtiques, fiscals, advocats i advocades d'altres corporacions a nivell estatal, i majoritàriament l'advocacia d'aquesta corporació, que desinteressadament han analitzat i en la mesura del possible han resolt dubtes sobre diferents qüestions jurídiques sorgides a conseqüència de l'Estat d'Alarma.

En tan sols un mes s'han realitzat més de 40 càpsules formatives sobre continguts jurídics d'actualitat. En concret, els vídeos més vists són dels àmbits de dret civil (que entre d’altres qüestions han abordat la problemàtica sobre el possible impagament de lloguers tant d'habitatges com de locals), dret de família (especialment en relació a la guarda compartida i guarda dels fills durant l'Estat d'Alarma-), dret de consum (com afrontar l'impagament de la hipoteca, problemàtiques derivades de la contractació de viatges combinats), dret fiscal (impostos ajornats), dret laboral (subsidis per desocupació, per desocupació excepcional, com aplicar ERTOS, etc.) i segona oportunitat (com afecta l'Estat d'Alarma a aquests procediments).

Cal destacar que han incrementat notablement l'interès en matèries de dret concursal i dret mercantil; arribant a les 8.569 i les 8.851 impressions respectivament.

El 48% dels usuaris i usuàries que han consultat les càpsules formatives les han visualitzat fins al final. També cal destacar que més de 14.500 persones accedeixen a les sessions a través d'ordinador d'escriptori; 13.496 ho fan des d'un telèfon intel·ligent i 1.033 des d'una Tauleta.

Aquesta iniciativa de l’ICAB per a promoure l'accés a la formació jurídica arran de la situació de confinament generalitzat per la COVID-19 se suma a l'oferta de conferències en videostreaming que l’ICAB ofereix també de forma totalment gratuïta fins al 15 de maig a la ciutadania a través de la seva pàgina web.

 

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat