Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Crisi sanitària

Publicació del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19

30/03/2020
El diumenge 29 de març a la nit es va publicar el Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19.
Publicació del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-4166

Abans de res, cal tenir present que l'àmbit subjectiu d'aquesta disposició és el de les persones assalariades i no el dels professionals (no assalariats) que, sense perjudici del que indicarem, segueixen estant sotmesos a les previsions del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Això vol dir que els segueixen essent d'aplicació les restriccions de mobilitat que estableix -en particular- l'article 7 d'aquest Reial Decret 463/2020 i, per tant, poden seguir exercint la seva activitat professional mitjançant el teletreball.

El Reial Decret Llei 10/2020 té com a efecte el de permetre els desplaçament d'aquelles persones assalariades que prestin un seguit d'activitats. Entre elles, són rellevants des del punt de vista de l'advocacia:

  • Les prestacions de serveis relacionats amb la protecció i atenció a víctimes de violència de gènere.
  • Les dels/les qui treballen com a advocats/des i que assisteixin a les actuacions processals no suspeses pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i, d'aquesta manera, compleixin amb els serveis essencials fixats consensuadament pel Ministeri de Justícia, el Consell General de Poder Judicial, la Fiscalia General de l'Estat i les Comunitats Autònomes amb competències en la matèria i plasmats en la Resolució del Secretari d’Estat de Justícia de data 14 de març de 2020, i les adaptacions que en el seu cas puguin acordar-se.
  • Les dels/les qui presten serveis en despatxos i assessories legals, en qüestions urgents.

D'altra banda, la disposició preveu que en aquells casos en què resulti impossible interrompre de manera immediata l'activitat, les persones treballadores incloses en l'àmbit subjectiu d'aquest Reial Decret Llei podran prestar serveis el dilluns 30 de març de 2020 amb l'únic propòsit de dur a terme les tasques imprescindibles per poder fer efectiu el permís retribuït recuperable (previst en aquesta disposició) sense perjudicar de manera irremeiable o desproporcionada la represa de l'activitat empresarial.

Per qualsevol qüestió, podeu contactar amb l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona al telèfon 93 496 18 80.