Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Comissió de Normativa

REIAL DECRET-LLEI 7/2020, de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per a respondre a l’impacte econòmic del COVID-19 (BOE del 13 de març de 2020)

30/03/2020
Entrada en vigor: 13/03/2020

Es doten, amb caràcter excepcional, recursos pressupostaris a càrrec del Fons de Contingència per atendre les despeses ocasionades per les necessitats sanitàries que es presenten a les CCAA. També es regula l'actualització de lliuraments a compte de CC.AA. A més, es determina com es duran a terme els lliuraments que, en aplicació del sistema de finançament autonòmic, s'efectuïn per l'Administració General de l'Estat a favor de les CC.AA i es regulen els suplements de crèdits necessaris per a finançar aquests lliuraments a compte. Es modifica l'article 94.3 del text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, per incorporar la possibilitat que el Govern pugui regular el mecanisme de fixació dels preus d'altres productes necessaris per a la protecció de la salut poblacional i de preveure que, quan hi hagi una situació excepcional sanitària, per tal de protegir la salut pública, la Comissió Interministerial de Preus dels medicaments pugui fixar l'import màxim de venda al públic dels medicaments i altres productes.

S'introdueixen les mesures de suport a la família, per assegurar el dret bàsic d'alimentació de nens i nenes en situació de vulnerabilitat que es troben afectats pel tancament de centres educatius decretat en diferents zones de país; i en l'àmbit de l'educació obligatòria, la modificació del calendari escolar establert per cada administració educativa perquè les CC.AA. puguin ordenar el desenvolupament del curs escolar, amb la combinació d'activitats no presencials que resultin adequades. A més, s'estableix també per al personal enquadrat en el règim de mutualisme administratiu que els períodes d'aïllament o contagi com a conseqüència delCOVID-19 tindran la consideració de situació assimilada a accident de treball a l'efecte de la prestació econòmica per incapacitat temporal del corresponent règim especial de Seguretat Social.

S’articulen mesures de suport a al sector del turisme, reforçant la línia de finançament prevista inicialment per als afectats per la insolvència de el Grup empresarial Thomas Cook, als afectats per la crisi desencadenada pel COVID-19, i ampliant als mesos de febrer a juny de 2020 l'aplicació de la bonificació respecte d'aquells treballadors fixos discontinus que treballen en el sector turístic, que es poden veure més afectats per aquesta situació excepcional

S’estableixen mesures de suport financer transitori, per mitigar l'impacte que l'escenari de contenció reforçada pugui tenir en PIMES i autònoms, com la flexibilització en matèria d'ajornaments, concedint durant 6 mesos el pagament d'impostos a PIMES i autònoms, prèvia sol·licitud, en uns termes equivalents a una carència de 3 mesos. També es determina la tramitació d'emergència per a la contractació de tot tipus de béns o serveis que necessiti l'Administració General de l'Estat per a l'execució de qualssevol mesures per fer front a l'COVID-19. I es preveu que el Consell de Ministres, puguin celebrar sessions, adoptar acords i aprovar actes a distància per mitjans electrònics.

[LLEIS APROVADES CORTS GENERALS]

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-3580

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302